mandag den 9. august 2010

Royal Icing

Jeg bruger ofte Royal icing på mine kager, og det bruges ofte som afsluttende kant. Det kan gøres helt enkelt ell. helt overdådigt, du bestemmer selv ;-) Det kommes på kagen med et tyllesæt (Fondant & redskaber). På kagen her har jeg leget lidt med RI: Touch of orange.

Royal Icing (RI)
Past. æggehvid(der)
Flormelis

Æggehviderne kommes i en skål, og der piskes stille og roligt flormelis i lidt af gangen. Det er færdigt, når du kan trække piskerisene op, og der så dannes små toppe, der langsomt bøjer bagover.

39 kommentarer:

  1. Tak for opskriften på RI også. Det er jo hvad jeg plejer at bruge på kransekager, men der tilsætter jeg ca. ½-1 teske eddike, det skulle vist gøre den mere blank. Det kan ikke smages.
    Har prøve-dekoreret to kager med godt resultat, og er blevet helt bidt af det. Har fået en ny hobby;-)
    Tak for en dejlig hjemmeside.
    Rita.

    SvarSlet
  2. Jeg har prøvet med citronsaft for at få den blanke effekt, men synes ikk rigtig, det gav noget. Men nu vil jeg da prøve dit tip næste gang!

    SvarSlet
  3. pisker du hviderne stive først?

    SvarSlet
  4. Næh, det gør jeg såmen ikke :-)

    SvarSlet
  5. Hej

    Et hurtigt spørgsmål, kan denne frosting bruges under fondant ? Lavede den forleden og den var rigtig luftig, let og ikke fed og sød.

    http://www.ourbestbites.com/2008/09/perfect-cupcake-frosting-and-filling.html

    Eller skal det der skal under fondant være noget der "hærder" og bliver hårdt som den opskrift du har ?

    På forhånd tak

    SvarSlet
  6. @Lotte: Svarer dig lige på mail :o)

    SvarSlet
  7. Blev den mere blank med eddike?
    Hærder den og i såfald hvor lang tid går der?
    Kan jeg bruge "pasta" farver hvis jeg ønsker den i en anden farve?

    Ej er næsten helt flov over alle de spørgsmål, men kagen skal være perfekt til min søsters 30 års fødselsdag.. :)

    SvarSlet
  8. Jeg har aldrig prøvet med eddike i, bruger normalt bare flormelis & past. æggehvider ;-)
    Du kan godt bruge frugtfarve, men der skal meget til, før der kommer ordentlig farve, og så blir smage faktisk lidt bedsk. Der er efterhånden en del steder, som har pastafarve. Søg fx. på google.
    God fornøjelse med din kage!

    SvarSlet
  9. Hej KageMor !

    Jeg læser med stor glæde din blog, og har da osse lånt nogle af opskrifterne :-) Næste forsøg bliver med RI.
    Jeg ville derfor høre, om RI kan kommes på Cupcakes, og i så fald, kan man lave dem dagen før de skal bruges?

    MVH. Cathrine

    SvarSlet
  10. Det er jeg glad for at høre! Du kan sagtens bruge RI på cupcakes, men da det stivner hårdt, vil jeg råde dig til ikke at komme alt for meget på.

    SvarSlet
  11. Hej Jeg har prøvet at lave blomster af icing, men de stivner ikke :( har du nogle ideer til hvad jeg har gjort galt?? :) Jill

    SvarSlet
  12. Det burde de gøre, hvis de er store, tager det dog 2-3 dage, inden de er helt tørre.

    SvarSlet
  13. Hejsa- hvordan får man RI som perlemors farve ? altså ikke hvid, men skinnende perlemor :)

    SvarSlet
  14. Jeg ville bruge en pulvefarve med glimmer i, findes i div. kagebutikker. Og så først duste, når RI var helt tør.

    SvarSlet
  15. Tusind tak for en kanon blok, som jeg er inde og kigge på flere gange dagligt. Du er hammer dygtig og det er stort at du vil dele viden og opskrifter. TAK. Jeg er total nybegynder med fondant og RI, har kun lavet 2 kager. Jeg har et stort problem med RI..... det flyder bare ud for mig og bliver til en gang splat - ingen mønster eller noget..... Hvad gør jeg forkert? Knuz Hanne

    SvarSlet
  16. @Hanne: Tak! Det er jeg glad for, at du synes :o)
    Hvis det flyder ud, så vil jeg sige mere flormelis.

    SvarSlet
  17. Tusind tak :-) Det prøver jeg i weekenden:-)

    SvarSlet
  18. Hej Jeg er ved at lave en spiderman kage og skal bruge sort som spind. Har brugt din opskrift med sort farve. Men det bliver kun mørkegråt. Har næsten brugt en hel pasta farve i sort, hvad gør jeg forkert?? Dejlig side du har..

    MVH Susanne

    SvarSlet
  19. Jeg har prøvet problemet med fondant, men ikke lige med RI. Hvis det ikke lykkes, kunne du evt. male spindet med pastafarve med en lille smule klar alkohol i.

    SvarSlet
  20. Hej.. super guide du har her. Når man skal lave royal icing blomster, skal der bruges nogle bestemte forme eller er det bare en tylle man sprøjter dem ud med?

    SvarSlet
  21. Prøv at se her ang. blomster med tyller:
    http://www.wilton.com/decorating/browse.cfm?thm=Flowers&cat=buttercream-icing

    http://www.make-fabulous-cakes.com/cake-decorating-tips-guide.html

    Håber dte hjælper :o)

    SvarSlet
  22. Hej..Har forvildet mig ud i at have sagt ja til at lave min svigerindes bryllupskage, som skal giftes om bare 9 dage... Super hjemmeside du har, den har været til STOR inspiration.
    Men hvor mange past. æggehvider og flormelis skal man bruge til RI????
    Laver en rund kage i 3 etager og skal lave blomster hertil!
    MVH Marianne

    SvarSlet
  23. Et bæger med 1½ æggehvider giver til en hel del RI. Du vil sagtens pynte en kage med den mængde, både til kant og blomster på den. Håber det hjælper & god fornøjelse med kagen.

    SvarSlet
  24. Jeg skal bage en engelse christmas cake, med royal icing, hvor meget skal jeg bruge ? som til ovennævnte bryllupskage?

    SvarSlet
  25. 1½ bæger rækker som sagt til en del, men ha' heller et ekstra bæger på lager, så er du sikker :o)

    SvarSlet
  26. Hej med jer - ang eddike I RI, jeg har lavet det og bruger det ovenpa mine cupcakes i rigelige klatter! Det fungerer simpelthen lissom guf vi kender fra isvafler :) og man kan evt bruge flormelis med jordbaer smag, det laver de hos dansukker - sa far det en fin lyseroed farve!
    Beklager det underlige sprog, skriver fra en iPad med engelsk tastatur!

    Tak for mange gode fif! Mvh Sanne

    SvarSlet
  27. Så er dit fif tilføjet :o)

    SvarSlet
  28. Kan denne massr med past æg hvider og flormelis bruges under fondant??

    SvarSlet
  29. Nej, der bruger man smørcreme.

    SvarSlet
  30. Når man smører RI på sine cupcakes, skal kagerne så være helt afkølede først? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, ellers smelter og flyder det ud.

      Slet
  31. Hejsa

    Super hjemmeside du har her :-) Lige et hurtigt spørgsmål. Kan man også bruge RI til at smøre sin lagkage med inden man lægger fondant låget på??
    Hilsen
    Louise

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o) Nej, RI kan ikke bruges til det, der skal du finde en smørcreme (se under opsmøring).

      Slet
  32. Hej Kagemor
    Skal lave kage til 62 pr til på fredag. Men hvordan når/gør jeg det bedst har bagt en mudcake og en nøddebund som er i fryseren. Kan jeg optø og lægge kagen sammen med daimcrem og hindbærmousse onsdag og pynte torsdag aften. sætte dem i køleskab til fredag og er det med viskestykke over eller hvordan gør jeg bedst.
    Dejligt med et sted man kan spørge om råd har kun lavet 4 børnekager med fondant så lidt af en opgave det her men elsker det
    Hilsen line

    SvarSlet
    Svar
    1. Håber du fik lavet en pragtfuld kage! Jeg har ikke været meget på nettet den seneste tid, så har derfor ikke set spørgsmålet før.

      Slet
  33. Hej Kagemor. (:
    Først et STORT tak for en super fed blog, som jeg har studeret nøje i min planlægning af mit kommende projekt.

    Jeg står og skal til og lave en ordentlig omgang kage (til 125 personer) fordelt på to kager à tre og fire etager. Jeg vil gerne afslutte hver kage med en kant af royal icing, men jeg er usikker på hvor meget, jeg skal bruge og hvor meget jeg skal købe ind til.

    Har du et bud på hvor meget sådan en omgang rækker til? (Det skal kun bruges til kanter og kagerne er 1x15 cm, 2x20 cm, 2x25 cm og 2x30 cm)

    Og hvor meget flormelis går der ca. til den her opskrift?

    Jeg ser frem til dit svar(:
    På forhånd tak!
    - Lisa.

    SvarSlet
    Svar
    1. Uh, det er et svært spørgsmål. Jeg har aldrig målt det af, så jeg ved det ikke, men en bøtte æggehvide rækker langt. Du kan sagtens lave kant på 2x20 cm kager med en bøtte og en pakke flormelis. Håber det kan guide dig lidt på vej :o)

      Slet
  34. Mega fed blog!!! Går brugt inspirationen. Elsker at bage!!! Har ingen spørgsmål men vil bare lige sige det.

    Venlig hilsen Cilie

    SvarSlet
  35. hej kagemor
    elsker din seje blog her
    jeg skulle lige spørge hvordan farver man royal icing skal nemlig lave icing blomster med en flower nail
    på forhånd tak.

    SvarSlet