Jeg bruger ofte Royal icing på mine kager, og det bruges ofte som afsluttende kant. Det kan gøres helt enkelt ell. helt overdådigt, du bestemmer selv ;-) Det kommes på kagen med et tyllesæt (Fondant & redskaber). På kagen her har jeg leget lidt med RI: Touch of orange.
Royal Icing (RI)
Past. æggehvid(der)
Flormelis
Æggehviderne kommes i en skål, og der piskes stille og roligt flormelis i lidt af gangen. Det er færdigt, når du kan trække piskerisene op, og der så dannes små toppe, der langsomt bøjer bagover.
Tak for opskriften på RI også. Det er jo hvad jeg plejer at bruge på kransekager, men der tilsætter jeg ca. ½-1 teske eddike, det skulle vist gøre den mere blank. Det kan ikke smages.
SvarSletHar prøve-dekoreret to kager med godt resultat, og er blevet helt bidt af det. Har fået en ny hobby;-)
Tak for en dejlig hjemmeside.
Rita.
Jeg har prøvet med citronsaft for at få den blanke effekt, men synes ikk rigtig, det gav noget. Men nu vil jeg da prøve dit tip næste gang!
SvarSletpisker du hviderne stive først?
SvarSletNæh, det gør jeg såmen ikke :-)
SvarSletHej
SvarSletEt hurtigt spørgsmål, kan denne frosting bruges under fondant ? Lavede den forleden og den var rigtig luftig, let og ikke fed og sød.
http://www.ourbestbites.com/2008/09/perfect-cupcake-frosting-and-filling.html
Eller skal det der skal under fondant være noget der "hærder" og bliver hårdt som den opskrift du har ?
På forhånd tak
@Lotte: Svarer dig lige på mail :o)
SvarSletBlev den mere blank med eddike?
SvarSletHærder den og i såfald hvor lang tid går der?
Kan jeg bruge "pasta" farver hvis jeg ønsker den i en anden farve?
Ej er næsten helt flov over alle de spørgsmål, men kagen skal være perfekt til min søsters 30 års fødselsdag.. :)
Jeg har aldrig prøvet med eddike i, bruger normalt bare flormelis & past. æggehvider ;-)
SvarSletDu kan godt bruge frugtfarve, men der skal meget til, før der kommer ordentlig farve, og så blir smage faktisk lidt bedsk. Der er efterhånden en del steder, som har pastafarve. Søg fx. på google.
God fornøjelse med din kage!
Hej KageMor !
SvarSletJeg læser med stor glæde din blog, og har da osse lånt nogle af opskrifterne :-) Næste forsøg bliver med RI.
Jeg ville derfor høre, om RI kan kommes på Cupcakes, og i så fald, kan man lave dem dagen før de skal bruges?
MVH. Cathrine
Det er jeg glad for at høre! Du kan sagtens bruge RI på cupcakes, men da det stivner hårdt, vil jeg råde dig til ikke at komme alt for meget på.
SvarSletHej Jeg har prøvet at lave blomster af icing, men de stivner ikke :( har du nogle ideer til hvad jeg har gjort galt?? :) Jill
SvarSletDet burde de gøre, hvis de er store, tager det dog 2-3 dage, inden de er helt tørre.
SvarSletHejsa- hvordan får man RI som perlemors farve ? altså ikke hvid, men skinnende perlemor :)
SvarSletJeg ville bruge en pulvefarve med glimmer i, findes i div. kagebutikker. Og så først duste, når RI var helt tør.
SvarSletTusind tak for en kanon blok, som jeg er inde og kigge på flere gange dagligt. Du er hammer dygtig og det er stort at du vil dele viden og opskrifter. TAK. Jeg er total nybegynder med fondant og RI, har kun lavet 2 kager. Jeg har et stort problem med RI..... det flyder bare ud for mig og bliver til en gang splat - ingen mønster eller noget..... Hvad gør jeg forkert? Knuz Hanne
SvarSlet@Hanne: Tak! Det er jeg glad for, at du synes :o)
SvarSletHvis det flyder ud, så vil jeg sige mere flormelis.
Tusind tak :-) Det prøver jeg i weekenden:-)
SvarSletHej Jeg er ved at lave en spiderman kage og skal bruge sort som spind. Har brugt din opskrift med sort farve. Men det bliver kun mørkegråt. Har næsten brugt en hel pasta farve i sort, hvad gør jeg forkert?? Dejlig side du har..
SvarSletMVH Susanne
Jeg har prøvet problemet med fondant, men ikke lige med RI. Hvis det ikke lykkes, kunne du evt. male spindet med pastafarve med en lille smule klar alkohol i.
SvarSletHej.. super guide du har her. Når man skal lave royal icing blomster, skal der bruges nogle bestemte forme eller er det bare en tylle man sprøjter dem ud med?
SvarSletPrøv at se her ang. blomster med tyller:
SvarSlethttp://www.wilton.com/decorating/browse.cfm?thm=Flowers&cat=buttercream-icing
http://www.make-fabulous-cakes.com/cake-decorating-tips-guide.html
Håber dte hjælper :o)
Hej..Har forvildet mig ud i at have sagt ja til at lave min svigerindes bryllupskage, som skal giftes om bare 9 dage... Super hjemmeside du har, den har været til STOR inspiration.
SvarSletMen hvor mange past. æggehvider og flormelis skal man bruge til RI????
Laver en rund kage i 3 etager og skal lave blomster hertil!
MVH Marianne
Et bæger med 1½ æggehvider giver til en hel del RI. Du vil sagtens pynte en kage med den mængde, både til kant og blomster på den. Håber det hjælper & god fornøjelse med kagen.
SvarSletJeg skal bage en engelse christmas cake, med royal icing, hvor meget skal jeg bruge ? som til ovennævnte bryllupskage?
SvarSlet1½ bæger rækker som sagt til en del, men ha' heller et ekstra bæger på lager, så er du sikker :o)
SvarSletHej med jer - ang eddike I RI, jeg har lavet det og bruger det ovenpa mine cupcakes i rigelige klatter! Det fungerer simpelthen lissom guf vi kender fra isvafler :) og man kan evt bruge flormelis med jordbaer smag, det laver de hos dansukker - sa far det en fin lyseroed farve!
SvarSletBeklager det underlige sprog, skriver fra en iPad med engelsk tastatur!
Tak for mange gode fif! Mvh Sanne
Så er dit fif tilføjet :o)
SvarSletKan denne massr med past æg hvider og flormelis bruges under fondant??
SvarSletNej, der bruger man smørcreme.
SvarSletNår man smører RI på sine cupcakes, skal kagerne så være helt afkølede først? :)
SvarSletJa, ellers smelter og flyder det ud.
SletHejsa
SvarSletSuper hjemmeside du har her :-) Lige et hurtigt spørgsmål. Kan man også bruge RI til at smøre sin lagkage med inden man lægger fondant låget på??
Hilsen
Louise
Tak :o) Nej, RI kan ikke bruges til det, der skal du finde en smørcreme (se under opsmøring).
SletHej Kagemor
SvarSletSkal lave kage til 62 pr til på fredag. Men hvordan når/gør jeg det bedst har bagt en mudcake og en nøddebund som er i fryseren. Kan jeg optø og lægge kagen sammen med daimcrem og hindbærmousse onsdag og pynte torsdag aften. sætte dem i køleskab til fredag og er det med viskestykke over eller hvordan gør jeg bedst.
Dejligt med et sted man kan spørge om råd har kun lavet 4 børnekager med fondant så lidt af en opgave det her men elsker det
Hilsen line
Håber du fik lavet en pragtfuld kage! Jeg har ikke været meget på nettet den seneste tid, så har derfor ikke set spørgsmålet før.
SletHej Kagemor. (:
SvarSletFørst et STORT tak for en super fed blog, som jeg har studeret nøje i min planlægning af mit kommende projekt.
Jeg står og skal til og lave en ordentlig omgang kage (til 125 personer) fordelt på to kager à tre og fire etager. Jeg vil gerne afslutte hver kage med en kant af royal icing, men jeg er usikker på hvor meget, jeg skal bruge og hvor meget jeg skal købe ind til.
Har du et bud på hvor meget sådan en omgang rækker til? (Det skal kun bruges til kanter og kagerne er 1x15 cm, 2x20 cm, 2x25 cm og 2x30 cm)
Og hvor meget flormelis går der ca. til den her opskrift?
Jeg ser frem til dit svar(:
På forhånd tak!
- Lisa.
Uh, det er et svært spørgsmål. Jeg har aldrig målt det af, så jeg ved det ikke, men en bøtte æggehvide rækker langt. Du kan sagtens lave kant på 2x20 cm kager med en bøtte og en pakke flormelis. Håber det kan guide dig lidt på vej :o)
SletMega fed blog!!! Går brugt inspirationen. Elsker at bage!!! Har ingen spørgsmål men vil bare lige sige det.
SvarSletVenlig hilsen Cilie
hej kagemor
SvarSletelsker din seje blog her
jeg skulle lige spørge hvordan farver man royal icing skal nemlig lave icing blomster med en flower nail
på forhånd tak.