mandag den 16. november 2009

Det myldrer med svampe..

i vores have, så inspirationen til denne kage kom næsten af sig selv.
Jeg kastede mig ud i et forsøg med at lave chokoladefondant (baseret på kakao), og det smagte bare yumii! Og farven kunne næsten ikke passe mere perfekt til årstiden og til svampe. Jeg endte med en lille portion chokoladefondant, som så blev blandet op med hvid fondant for at give forskellige brune nuancer.

Kagen blev en svampet chokoladekage smurt op med kokos"smør"creme ("smør" = becel). Nam nam!


17 kommentarer:

  1. Årh den er da ellers sød :-) Rigtig fine små svampe du har fået lavet.

    SvarSlet
  2. Har du lyst til at dele ud af opskriften på din smør (becel) creme?? :)

    SvarSlet
  3. Smørcreme:
    100 g smør ell. becel
    100 g flormelis
    2 tsk vanillesukker
    Kokos efter smag :-)

    SvarSlet
  4. Hej kagemor

    Wauw nogle fine kager;)
    Jeg har lige prøvet at lave din fondant med frugtfarve i,og det gik fint indtil jeg skulle rulle den ud. Det sad meget fast i bordpladen og derfor brugte jeg majsstivelse, men nok for meget. Det begyndte at skille ad.
    har du nogle gode råd?'

    Så ville jeg høre om du vil af med en god opskrift på chokoladekage? evt. den du bruger til din svampekage.
    Derudover har jeg set du skriver at du bruger drømmekage et par steder, er det bare alm. drømmekage uden kokus-toppingen?

    Mvh. Lise

    SvarSlet
  5. @Lise: Tak :o)
    Når du bruger majsstivelsen, så prøv at tage to skumservietter, kom et par skefulde majsstivelse i midten og samle dem i rundt om majsstivelsen, med den kan du lettere doser majsstivelsen.
    Her er en god chokoladekage: http://arla.dk/opskrifter/klassens-time-kage/
    Og ja, drømmekage er blot uden toppen :o)

    SvarSlet
  6. Tak for rådet ;) Jeg har lige et enkelt spørgsmål mere. når du bager fx. drømmekage, laver du den så i en springform eller laver du den i bradepande og skære en cirkel ud bagefter?

    SvarSlet
  7. Laver den i en springform :o)

    SvarSlet
  8. Hej kagemor

    Det er en utrolig flot kage, og jeg kan godt lide at den passer til en årstid. Jeg ville gerne have at indholdet også passer til årstiden. Så jeg tænkte på om man kunne bruge kanelkage og æblemousse, eller om kanelen bliver for dominerende. Måske er det for svært at styre. Har du nogen gode råd?

    Venlig hilsen
    Katja

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o) Tror sagtens den ville blive god med den kombi.

      Slet
    2. Super. Har du en rigtig god opskrift på æblemousse eller..? :)

      Hilsen Katja

      Slet
    3. Nej, men har lige fundet en som lyder rigtig god :o)
      http://iloapp.have35.dk/blog/www?ShowFile&doc=1341308219.pdf

      Slet
    4. Tusind tak. Den virker god :)

      Slet
  9. Ej hvor er den flot din kage! :)

    Jeg tænkte på med opskriften kokossmørcreme, om det er muligt at undlade kokossen. Vil bare være sikker på at den ikke kommer til at smage af smør, men af sukker i stedet for, da jeg ikke er så glad for kokos ;) Hvad ville du forvente, at den ville smage af, hvis man undlod kokossen helt?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o) Jeg tror heller, at du skal bruge PSC, se under opsmøring, i stedet for denne uden kokos.

      Slet
  10. Rigtig flot kage. Kan især godt lide farverne. De er virkelig flotte.
    Hvad er det for noget chokoladefondant du snakker om? Kender det ikke rigtigt. Er det noget man køber eller noget man laver? Og har du evt. en opskrift på det, hvis det er?

    Tak for den masse inspiration du kommer med:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg blander blot kakao i flormelis, når jeg laver fondanten. Så får den en god smag og en lys brun farve :o)

      Slet