søndag den 10. januar 2010

A touch of orange


Jeg havde et par appelsin liggende og fik lyst til at prøve en appelsinmousse. Jeg endte med at bruge opskriften på limemousse fra Camilla's blog, himmelske-kager.blogspot.com, og lavede den om til en appelsinmousse. Jeg skiftede youghurt natural ud med en appelsin youghurt, saften blev til appelsinjuice, og jeg valgte at mindske mængden af sukker (og måske kunne den klare endnu mindre):

Appelsinmousse 
4 dl piskefløde
2 dl creme fraiche
2 dl yoghurt appelsin
1 dl sukker
1 dl appelsin saft (ca. ½-1 appelsin)
6 blade husblas

Bundene blev lavet af en chokoladekage, som jeg synes passede rigtig godt til appelsinmousse. Kagen blev smurt op med Ultimate Chocolate Frosting (passer til en kage både med og uden fondant). Det er vist Martha Steward, der skal have æren for den opskrift. På denne kage undlod jeg fondant og pyntede blot med RI og fondant blomster.

Ultimate Chocolate Frosting
4 ½ dl flormelis
1 1/4 dl kakao
90g smør
3/5 dl mælk
1½ tsk vanillesukker 
Og så lige et par monster til småfolket ;-)

17 kommentarer:

  1. Blog award .
    Håber du vil være med.

    Der er 3 regler og de går ud på at :

    Have denne fine Award på bloggen

    Jeg skal linke til den jeg har modtaget denne af .

    Jeg skal skrive 7 forskellige ting om mig selv.

    Hyggehygge Marianne

    SvarSlet
  2. Tusind tak for den! Jeg har først set din mail i dag, mit spamfilter æder åbenbart alt for tiden. Og nu er det jo nok lidt sent at hoppe med :-(

    SvarSlet
  3. Super-syrede monstre! Elsker dem :-)

    SvarSlet
  4. Hej Kagemor.
    Super flotte kager, du laver! :)
    Det grønne stads, er det frosting eller mousse? Hm..

    SvarSlet
  5. Tak :-)
    Det grønne er RI = Royal icing (past. æggehvider + flormelis).

    SvarSlet
  6. Nej, hvor bliver man dog inspireret til selv at eksperimentere, når man ser alle de flotte kager og den fine pynt, du laver. Det er en helt ny verden, som åbner sig! Kunne du eventuelt nedskrive opskriften på den chokoladekage, du bruger, og som egner sig til at blive gennemskåret til bunde? Mange knus, Line.

    SvarSlet
  7. @Line: Tak for alle de søde ord. Lige chokoladekagen er en familiehemmelighed ;-)
    Men prøv at kigge her: http://scandinaviancakedecorators.com/ og søg efter chokoladekage.

    SvarSlet
  8. Hvad bruger du til at farve RI?
    Super fede kager

    SvarSlet
  9. Tak. Bruger pastafarver, som fåes i kagebutikker og vist også i panduro butikker.

    SvarSlet
  10. Hej.
    Kan man farve RI med almindelig frugtfarve?
    Jeg bor i Grønland og vil gerne prøve at lave en kage til om to uger (vores søn stopper i børnehaven)men vi har ikke nogen hobbyforretninger og det vil tage nogle uger at bestille ting hjem fra dk.
    Superfed side du har :) Giver en lyst til at bage lige nu og her ;)

    SvarSlet
  11. Det kan du sagtens, brug dog ikke for meget, ellers kan man smage frugtfarve, og det smager ikke godt :o)
    Tak for de søde ord!

    SvarSlet
  12. hej!!!
    Jeg skal for første gang lave min egen kage til min fødselsdag så jeg havde tænkt mig at lave chokoladebunde med hvidchokoladecreme og smurt med ultimate chocolate frosting og så fondant
    jeg har fået rigtig meget ud af at læse din blog og syntes den er super fed får lyst til at blive konditor:-)

    SvarSlet
  13. Lyder som en dejlig kobi. God fornøjelse & tak :o)

    SvarSlet
  14. Hej kagemor..

    Super flotte kager du laver, lavede min bryllupskage selv helt efter dine gode ideer :) og den blev super flot :) Nu er jeg så blevet sat til at lave dåbskage til mit gudbarn og de blomster jeg vil lave af RI hvor længe skal de stå når de skal blive hårde?? de bliver for dyre når jeg køber det på nettet... Vh Ann

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at høre du fik lavet en flot bryllupskage :o)
      RI's tørretid afhænger lidt af tykkelsen på det, men hvis du laver dem 1 uge før, så bør de være helt fine og tørre.

      Slet
  15. hej jeg vil takke dig for din fed hjemside som indeholder mange gode ideer og giver lyst til at prøve.
    Du er rigtig gode til at forklare med al detaljer.

    SvarSlet