fredag den 18. marts 2011

KranzeFranzer


KranzeFranzer
(aka kransekage-stænger med/uden nougat)
500 g marcipan
200 g flormelis
1-1½ past. æggehvider
Evt. 80-100 g nougat

Æltes godt sammen og stilles evt. på køl i en time ell. to.

Uden nougat:
Rulles til stænger og formes let trekantede, og skæres i stykker 7-8 cm længde.

Med nougat:
Rulles til stænger, deles i stykker på 7-8 cm. Stykkerne flækkes næsten helt og ned i midten lægges et stykke nougat. Stykket samles igen og formes let trekantede.

Bages ved 200 C i 10-15 min på to bageplader, som blot lægges oven på hinanden.


Glasuren er royal icing (lav det ikke alt for tykt, for så er det meget hårdt arbejde at få ud af tyllenr. 2 til striberne...bare spør min hånd).


Serveres evt. for nogle kagesultne kollegaer ;-)

5 kommentarer:

  1. Ummmm kunne godt sætte tænderne i sådan et lige nu... Ser bare MUMS ud !!!

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  2. åh de ser lækre ud. Men hvad er det der tryllenr 2 du snakker om.. et form for kageværktøj? Jeg er selv begyndt at blive ret interesseret i det her kagebagning og vil til at eksperimentere med icing, fondant osv.! Så jeg glæder mig til at begynde, og når jeg lige får købt det i andre "professionelle" kagebager bruger .!

    SvarSlet
  3. Tak, skal I have :o)

    I mit indlæg Fondant & redskaber (se under etiketter til højre på bloggen) står der blandet om tyller, men også havde du ellers skal bruge til at starte med. Der skal faktisk ikke så meget til :o)

    SvarSlet
  4. De ser super lækre ud - og meget flotte - sidder og griner af mit forsøg engang - de var ikke så heldigt.

    Sidder og bliver helt lækkersulten,

    Knus Grith

    SvarSlet