250 g sukker
125 g flydende margarine
3 æg
1 1/4 dl mælk*
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
*kan erstattes af 1 1/4 dl æblejuice
Sukker, margarine, æg og mælk piskes godt sammen. Mel, vanillesukker og bagepulver blandes derefter i.
En 20 cm rund form beklædes med bagepapir i bunden og smøres med margarine på siderne. Dejen hældes i og sættes i ovnen. Ovnen skal være sat til 170 grader ved alm. varme. Lad kage bage i 35-40 min.
Kagen kan deles i 3 bunde. Den kan sagtens klare at blive frosset. Del kagen i bunde og læg bagepapir mellem hver bund, inden de fryses ned pakket godt ind.
Velbekomme!
Har lige kigget din blog igennem og hvor er den bare inspirerende. Bestemt en blog jeg glæder mig til at følge:)
SvarSletVh. Louise
Tak og velkommen til :o)
SvarSletTak for god opskrift på bunde, har dem i ovnen netop nu :)
SvarSletVelbekomme! Har selv lige bagt dem i blå udgave = drengefødselsdag ;o)
SvarSletDet er en rigtig fin side du har :-) Jeg har været igang siden i går, med at lave det bær mouse, og chokolade halløj. Plus jeg bagte bunde igår også.. Men øv selvom de virkede færdig da jeg tog dem ud, var de slet ikke færdige! Så måtte igang forfra med bunde idag. Håber de kan nå at blive kolde til de skal bruges :-)
SvarSlet@Louise: Tak :o) Håber det gik godt 2. gang, jeg tester altid med grillpind af træ, så er jeg sikker.
SvarSletHej kagemor, jeg har kigget din blog igennem, men jeg kan simpelthen ikke finde en opskrift på den chokoladebund du nævner flere steder, hvor kan jeg finde den?
SvarSletJeg har ikke lagt en ud :o) Men prøv denne: http://arla.dk/opskrifter/klassens-time-kage/
SvarSletHej Kagemor.
SvarSletEn vældig fin og inspirende side du har..
Mit spørgsmål lige til dig er en opskrift til 25-27 cm runde forme.. kan se at du skriver at din er 20 cm. og så kan den skæres til 3 bunde, så kan min nok kun skæres i 2 med din opskrift..
-charlotte
Ja, det lyder helt rigtig med 2 bunde i den størrelse form :o)
SvarSletKan æggene erstattes?
SvarSletPs. Er vild med din blog! :)
Uh, det ved jeg desværre ikke. Hvis du selv hitter ud af det, så læg det gerne som kommentar :o)
SvarSletHej Kagemor. Har lige et parspørgsmål. Kan jeg dele dejen i inden ovnen. altså lave en bund og bage den først, også de andre bagefter. eller kan man lave 3 på en gang hvor man putter bagepapir mellem og så ind i ovnen? eller mener du at man kan skære dem i 3 stykker efter den har været i ovnen?
SvarSletKh natalie
Jeg bager altid en kage og deler den bagefter i 2-3 bunde, når den har fået lov til at køle helt af.
SletHej kagemor. Hvor stor skal portionen være hvis jeg skal lave en kage på 30*40 cm? Ligeledes med fondanten til en så stor kage? Jeg skal ikke have til pynt, da jeg lavet den af marcipan. Super god side du har ;-) tak for det.
SvarSletKh Mia
Hej kagemor.. Hvor lang tid skal de have hvis jeg bager 3 i stedet for 1 stor?? Jeg bager en bradepande på 30*40 cm.
SvarSletVH Mia
Gætter på du skal bruge 1½ portion af kagen og 2 portioner af fondanten.
SvarSlet:o)
Svært at angive bagetid for bagning delt i 3, for jeg har ikke prøvet det, men prøv med 10 min, så hold godt øje med den :o)
SvarSletTil hvor mange personer er det ?? :)
SvarSletDet kommer an på mængden af fyld, og dermed højden på kagen :o) Se under Kageberegning - hvor meget kage?
Sletkan jeg få et godt tip til at dele de der bunde.. syntes jeg skærer skævt osv osv hver gang jeg prøver..:/
SvarSletJeg skærer lidt ind hele vejen rundt, og så skærer jeg igennem bagefter, så synes jeg det er nemmere at styre ens højde. Ellers kan du bruge et skærebrædt ell. to til at holde kniven i samme højde hele kagen rundt.
SletHej Kagemor.
SvarSletHvis jeg skal bage en firkantet kage med målene 27 x 37, hvor meget skal jeg så bruge af din opskrift til bunde? 1½ portion?
Det samme gør sig gældende ang. chokolademoussen og hindbærmoussen.
Så hvor meget vil du anbefale af hver?
Mvh. Mette
Er kæmpe fan af din blog!!
Chokoladecreme vil jeg sige 3 x, og bærmousse 1½ x. God fornøjelse :o)
SletHej Kagemor.
SvarSletJeg har prøvet at lave dine fantastiske lyse bunde, men kagen blev høj inde midt på og så kunne man slet ikke skære kagen ud til 3 bunde. virkelig ærgeligt. hvad kan man gøre for at undgå det ?
Kram
Skru endnu længere ned for varmen, det kunne hjælpe. Og ellers en bage plade på øverste rille i oven, det kan også hæmme hævningen.
SletHej Kagemor... Virkelig skøn blok!! Står og vil kaste mig ud i dåbskage (min første kage af den slags med fondant osv). Så har lige et par spørgsmål..
SvarSlet1. hvornår skal jeg skærer kagen ude i 3 dele? varm eller kold?
2. Kan man farve dejen med det man farver fondant med?
1. Kold
Slet2. Ja eller frugtfarve til dejen
:o)
Tusind tak for en virkelig god side! Jeg er ved at bage de lyse bunde i en 'kjoleform' (jeg kan ikke huske hvad den hedder - noget med pantonette? - men kan slet ikke få dejen fast. Har nu været i ovnen på 170 grader i en time og den er stadig meget våd indeni? Har du et fif? Længere bagetid eller højere grader? På forhånd endnu flere tak'er :-)
SvarSletVelbekomme :o)
SletMit bedst bud er endnu lavere temparatur og længere bagetid.
rigtig fin side du har.. Bliver bundene mere frisk i smagen når du vælger æble juice i stedet for mælk ? Har læst et sted at man skal ta halv kartoflemel og halv mel ??
SvarSletSynes ikke de blir mere friske, blot mindre tørre.
SletHej kagemor jeg skal lave en kage til ca 50 personer hvor mange dage kan jeg lave bundene i fore vejen?
SvarSletHvis du fryser dem ned, så vil du kunne gøre det en måned før.
SletHej Hej :)
SvarSletJeg skal bare en dåbskage med lyse bunde. Den skal være ca. 30x40 (firkantet) Hvor meget skal jeg så bruge?
Halløjsa!
SvarSletSuper blog du har dig her :)
Har lige et spørgsmål jeg håber du kan svare mig på!
Kan man tage udgangspunkt i en dej til cupcakes men istedet for at fordele dejen i små forme så fylde en springform?
Har nemlig en super opskrift på whiskey-cupcakes jeg rigtig gerne ville prøve at lave en "lagkage" ud af med forskelligt fyld og fondant!
Vh Mette