1½ stk. past. æggehvider
2 spsk. glykose
Ca. 750 g. flormelis
10-20 dråber smagsessens (mandelessens, vanilleessens ell. en helt anden)
Æggehvider, glykose* og smagsessens blandes godt i en skål med en ske. Derefter blandes flormelis i lidt efter lidt og røres godt med skeen. Når du ikke kan blande mere i vha. en ske, så æltes det færdig, til det har en fast konsistens, som modellervoks. Må gerne være lidt klisteret, så synes jeg, at det bliver bedst.
Opbevares i en tætlukket pose, og bruges enten med det samme ell. inden for 3-4 uger.
God fornøjelse!
*Glykose slipper nemmere ske, hvis den skylles med koldt vand, inden du bruger den.
Kan man det? Fantastisk - tak for tippet!
SvarSlethvor meget bliver der?? :D
SvarSlethvor køber du glykose henne?
SvarSletHej!
SvarSletJeg er tilmeldt din blog som fast læser, fordi du laver sådan nogle FANTASTISKE kager! Og så blev jeg lige selv inspireret!
Tusind tak for de fine opskrifter, der ligger her på bloggen - det er lige til at gå igang med. Jeg har linket dig til mit indlæg om mine første kager med fondant ;)
Der bliver ca. 750 g, som kan dække min. 2 runde kager i diameter 20 cm.
SvarSletGlykose kan købes i specialbutikker, Kvickly og SuperBrugsen.
Tak for de søde ord Camilla :o)
Jeg har et lille problem med at få glykosen til at opløse sig.. Hvordan gør du det?? :o)
SvarSletBehøves man at putte essens i ? :)))
SvarSletBehøves man at bruge essens ? :))
SvarSlet- Hvis ikke kan man så bruge vanilje/ vanilje stang i stedet for
Jeg har ikke haft problemer med at blande i glykosen i. Eneste problem er at få det af skeen, men det klares ved at skylle den under koldt vand, inden dosering af glykosen. Og ellers så skal det blot æltes godt samme.
SvarSletDu kan sagtens lave det uden essens. Vanillestænger kan sagtens bruges, men tænk på at vanillekornene vil kunne se tydeligt i fondanten.
:o)
Tak for svaret, søde ! :)
SletHej Kage mor.
SvarSletJeg har et lille spørgsmål..
I din opskrift på fondant med skum fiduser skriver du hvordan man kan farve det. Virker det på samme måde med fondanten med glykose i?
Hilsen Nana
Ja, du kan farve med pasta farve, både når du laver fondanten, og når den er færdig. Farver du med alm. frugtfarve, skal det være, når du laver den, og ikke i færdig fondant.
SvarSletHvordan skal det opbevares efter det er lavet ?
SvarSleti køleskab eller bare køligt ?
Den opbevares i en lufttæt beholder/pose i køkkenskabet.
SvarSletHej :)
SvarSletKan man undlade glukosen i denne fondant?
Tror jeg ikke, det kan købe i de fleste supermarkeder.
SvarSletKan man bruge sirup eller honning istedet for glukose?
SvarSletDet tror jeg ikke, men glukosesirup findes i de fleste større butikker, Nordic Sugar laver bl.a. en variant.
SletHej KageMor
SvarSletRigtig flot hjemmeside du har :)
Jeg vil bare høre om den glucose du henviser til er blot glucosesirup?
Jeg har fundet noget der hedder glucosesirup i føtex.
Mon kan det bruges?
venlig hilsen
Sarah.
Det kan det sikkert sagtens. Jeg har set fra Heiberg og fra Nordic Sugar, og de er begge fine.
SletHej kageMor
SvarSletEr glucose det samme som glucosesirup?
Kan glucosesirup bruges i stedet for?
kh
Sarah.
Du kan sagtens bruge glukosesirup.
SletTak for dit svar :) jeg har brugt glukosesirup og det blev til en god sukkermasse
SvarSletMen konsistensen blev ikke elastisk som den færdiglavede fondant jeg købte.
I deklarationen stod der, at der var bl.a. Gummi i, hvad kan jeg tilføje tror du, som kan give massen mere elasticitet og eftergivelighed?
Er gummi noget man kan købe? Min fondant gik i stykker tit under udrulling.
Det ved jeg desværre ikke :o)
Sletbliver det ligeså sødt som fondant lavet på skumfiduser?
SvarSletJa, der er ikke den stor forskel på de to mht. smag.
SletHej Kage mor!
SvarSletdet der med smag der :) Kan man bruge hakket chokolade fx :)?
Nej, da der så ville komme klumper i det, men du kan bruge alm. kakao.
SletKære KageMor,
SvarSletjeg har brugt din opskrift på fondant på min blog - har tilføjet link til din blog og info om at det er din opskrift, håber det er ok med dig.
Ellers må jeg sige at den opskrift (uden skumfiduser) er absolut den billigste fondant jeg har skaffet inden videre og er lige så god som andre - anbefales varmt.
Tak for opskriften og kom forbi hvis du har tid/lyst :)
Venligst,
Jasmina
Det er ok.
SletFin kage du har lavet til Armin, ser godt ud med de mange helt tynde bunder :o)
hej hej :-) dejlig blog du har. jeg har fået til opgave at lave min morfars fødselsdagskage, har planer om at lave en alm kage til gæsterne, men problemet ligger i at min morfar har sukkersyge, og så skal han selvfølgelig have en sukkerfri kage for sig selv. Nu vil jeg bare høre om det lyder helt hen i vejret at erstatte flourmelis i denne opskrift med mel??
SvarSletBurde det et eller andet sted ikke have samme effekt? og om så ikke andet, for at undgå alt gluten(elastikken) i melen, kunne jeg måske købe en uden.
hvad siger du? :-D
Jeg ville lave en blomst ell. lign. pynt af fondant, som nemt kunne tages af, inden han spiste kagen. Det gør jeg, når jeg laver sukkerfri-kager.
SletNu har jeg forsøgt at lave fondanten.. Jeg har bare et problem.. Kan ikke få den til at tage alt formelisen og kan ikke rulle det særlig tyndt og det flækker rundt i kanten når jeg forsøger at lægge det på..
SvarSletHar du et forslag til hvad der kan være problemet? :)
Det er ikke altid al flormelisen skal bruges. Når det revner/flækker er det ofte, fordi det er blevet for tørt. Hold igen med flormelisen og ælt godt igennem.
Slet2 ting:
SvarSletVær opmærksom på, at glycosesirup ofte er lavet af hvede, hvis der er nogen, der er allergisk.
Da jeg for 30 år siden lærte at lave fondant i USA, kom vi en smule vand på hænderne og æltede det i, hvis fondanten var blevet for tør.
Hej Kagemor.
SvarSletHvor plejer du at købe det glukose henne du bruger til din fondant??
Og bruger du "rigtig" glukose og ikke glukosesirup??
Mvh en stor fan
jeg ville bare vide om det er glykose som man for eksempel kan købe i matas, som er flydende væske, eller om det er glucose som man kan købe i panduro hobby som er en slags pulver :) ??
SvarSletDet er den flydende udgave. fåes bl.a i Kvickly fra Nordic Sugar.
SletHej kagemor.
SvarSletJeg har i dag prøvet at lave denne opskrift på fondant men jeg synes bare den bliver VED med at være klistret. Jeg har brugt snart 2 pakker flormelis men den hænger stadig fast i mine hænder og i bordet og alle andre vegne. Skal jeg bare blive ved med flormelis til den ikke klistrer mere??
Mvh en fortvivlet fan
Øv, øv! Jeg ville lægge den i en pose, og arbejde videre med det dagen efter.
SvarSletHvor meget vejer de 15 chamallows? Jeg har købt nogle rocky mountain...
SvarSletSuper god side !
Tror de passer fint i størrelse :)
SletHej Kage Mor.
SvarSletPå youtube og andre steder har jeg set at man skal lægge fondanten i køleskabet natten over, før man bruger det? Er det nødvendigt?
-Emma
Det vil gøre den hård og svær at rulle ud. Så aldrig i køleskabet med denne udgave af fondant :o)
SletHej Kagemor (og andre der har forsøgt sig med begge fondantopskrifter).
SvarSletHvilken en er bedst?
Jeg har nogle gange forsøgt mig med MMF, og det er aldrig lykkes mig at få den helt rigtige konsistens - enten er den for klistret eller også bliver den for tør.
Er det denne opskrift jeg så bør prøve? :)
Jeg kan bedst lide den med skumfiduser, men hvis den har drillet, synes jeg bestemt, du skal prøve denne. Hvis det driller for meget, så brug købefondant, det er dejlig nemt! :o)
SletHej tak for en spændene side...Hvor længe kan man opbevare fundanten
SvarSletJeg bruger den helst indenfor et par dage, men den kan gemmes længere, men synes ofte den bliver tør.
SletHej KageMor.
SvarSletJeg skal lave en fødselsdagskage til min nevø på 6 år, han har ønsket en "Star Wars rumskibs kage" og jeg har gået rundt med nogle ideer i et stykke tid. Hvis jeg bagte en bradepande med chokoladekage og skar den ud i en trekant som et rumskib og overtrak den med fondant? Altså lave en hvid og pynte med noget grønt og rødt for at få den til at ligne et rumskib, er det mugligt? og er det svært med fondant da jeg ikke har prøvet det før?
Håber kagen gik godt. Fondant er drilsk, og går ikke altid godt.
SletHej. Hvad er forskellen på past. æggehvider og alm. æggehvider? Jeg tænker, kan jeg ikke bare skille blommerne fra hviderne, også bare bruge hviderne? Vil helst gerne have svar hurtigst muligt, fordi jeg skal forsøge mig ad allerede i morgen :-) jeg har købt glykosesirup i dag, det kan fås i føtex til 19.95 ,- fra dansukker, står sammen med alle de andre sirup og sukker afdelingen :-) (til dem, der kunne få brug for det)
SvarSletPast. æggehvider er varmebehandlet og derfor uden risiko for salmonella. Se mere her: http://www.eggsite.dk/Products/Pasteuriserede%20aeg.aspx
SletHvilken købe fondant vil du anbefale??? Jeg har prøvet denne opskrift det er som om min glukose laver krystaller i klumper. Hvorfor??
SvarSletJeg bruger sjældent købefondant. Har prøvet et par gange med fondant fra Oetker, som virker fint.
Sletskal man bruge glykose
SvarSletJa, det er flydende sukker.
SletHej Kagemor. Hvor mange gr. er 1½ bæger past. æggehvide?
SvarSletPas, det ved jeg ikke.
SletHej Kagemor :)
SvarSletTak for en fed blog (og super god opskrift på fondant uden skumfiduser, som er den jeg bruger hver gang jeg laver kage).
Men har et kæmpe problem, som jeg håber du kan hjælpe mig med :)
Jeg har været ude at købe THE MAT, som jo skulle være helt fantastisk og gøre det hele meget nemmere når man arbejder med fondant. Og det troede jeg da også 100% på.... indtil jeg prøvede den. Min fondant klistrede fast på begge lag af måtten og jeg måtte til at tørre af med våd klud og skal nu til at smørre den igen :( Kunne du måske hjælpe mig til at finde en forklaring på hvorfor den skal være så dum?
Hilsen den frustrerede amatør konditor :(
Behøver man at bruge past. hvider kan man bare ikke bruge alm. æggehvider? :-)
SvarSletDer skal bruges past. æggehvider, det er for at undgå salmonella.
SletSmager denne her fondant opskrift godt? :) er 1 1/2 stk æghvide et æg eller hvor meget i gram? Taak!
SvarSletDen smager af sukker :)
Slet1½ stk må være fra 1½ æg, men brug past. for at undgå salmonella.
Kan det passe, at glykose er det samme som glykosesirup ?
SvarSletKan det passe, at glykosen som skal anvendes, er det samme som glykosesirup ?
SvarSletHvor meget er 10-20 dråber af essens i tsk eller spsk? Håber du kan svare, kunne godt tænke mig at prøve denne opskrift:-) Har prøvet den med marshmallows og synes den er MEGET sød, måske er denne en anelse mindre sød i smagen?
SvarSletHej mange tak for en god og nem opskrift. Var rigtig nem at lave:) jeg skal lave småkager til en venindes bryllup og skal bruge hjemmelavet fondant første gang. Småkager er til gæsterne som enten kan spise dem eller gemme dem. Jeg skal lave småkagerne 3-4 dage inden festen. Mit spørgsmål er: kan denne type fondant klare at blive gemt?
SvarSletHvornår putter an farve i?
SvarSletHej Kagemor.
SvarSletJeg skal for første gang lave fondantfigurer.
Har du et tip eller trick til hvordan min fondant skal være, konsistensmæssigt?
De skal ikke spises, og de skal gerne ende med at ligne 1-2 styk M&Ms figurer.
Hej Kagemor
SvarSletEr det muligt at lave hjemmelavet glukosesirup? på forhånd tak