søndag den 12. august 2012

Når jeg ikke bager kage...

Så bager jeg brød!

God mel, gær, salt og vand, mere skal der ikke til :o)

Jeg lader mig inspirere af køkkenskabets indhold, og så holder mig ellers mest til en grundopskrift fra Skærtoft Mølle, hvor jeg for nogle år siden var på et fantastisk kursus. Jeg har også været på kursus med Meyer & Grupe, hvor jeg lærte om kunsten at bage med surdej. Men jeg er nu stadig mest til grundopskriften fra Skærtoft Mølle :o)


Brødet inden ovnen.


Brødet efter ovnen.


Mine tre vigtigste redskaber, en 40 l frysepose, en hævekurv og en dejskraber. 
Decilitermål og vægt er de to andre redskaber, som jeg bruger.

5 kommentarer:

  1. Ser godt ud! Har selv prøvet mig lidt frem med hævekurven, men kan ikke få det til at fungere..
    Hvordan får du dejen til ikke at hænge fast i den? Skal den smøres med olie, eller er mel (drysset på) nok??

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg drysser kurven med mel. Hvis der hænger lidt dej fast, så lader jeg det sidde til det er tørt, så er det til at få af :o)

      Slet
  2. mums det ser lækkert ud!

    SvarSlet
  3. Hej Kagemor.
    Jeg nyder at følge din blog! Du er fantastisk!
    Har du en god opskrift på rugbrød?
    Hilsner fra Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o) Jeg har faktisk aldrig bagt et rugbrød, så det kan jeg ikke hjælpe med. Men det må snart være på tide ;o)

      Slet