mandag den 1. marts 2010

Josefine's dåbskager

Jeg kan altid finde en undskyldning for at lave en drengekage, så det er super dejligt en gang i mellem at kaste sig ud i en pigekage. Og det er jo altid helt specielt at få lov til at lave en dåbskage.
Denne gang er temaet en åben & en lukket bog, lyserød & rød, sommerfugle & blomster.


En lukket bog, som består af to chokoladekagebunde og et tykt lag hindbærmousse. Kagen er smurt op med nutellasmørcreme, og er overtrukket med fondant (opskiften finder du her). Pynten er også lavet af fondant, og er dustet let med glimmer.
Til hindbærmousse til begge kager er hindbærerne efter let kogning blevet 'afkernet' af en meget tålmodig mand, som hader kerner ;-)

Her er kagen set fra siden. Jeg har brugt en del tid på de funkyletters, som bogstaverne hedder. De har drillet meget, men efter en del øvelse har jeg endelig fået ordentlig styr på dem :-)


En åben bog, som består af tre drømmekagebunde og to lag hindbærmousse. Den er også smurt op med nutellasmørcreme. Jeg har overtrukket med fondant, og pynten er lavet i fondant. Pynten er dustet med lidt glimmer. Billederne er et sukkerprint, hvor jeg har lavet collagen på computeren og så er det sendt af sted til print. Kagen er ret stor og måler ca. 30 x 45 cm, så midt i hele kageriet er der blevet savet en spånplade, som er lagt under kagepappet for at undgå ulykker :-)

Sidst, men ikke mindst har jeg også lavet 24 chokoladecupcakes pyntet med en cirkel fondant og en sommerfugl i fondant dustet med lidt glimmer.

Tillykke endnu engang til Josefine!

26 kommentarer:

 1. Hej kagemor...
  De der bogstaver... hvordan fik du styr på dem? Had er tricket??

  Flotte kager.. jeg er selv nybegynder, så kigger meget på kageblogs efter opskrifter og inspiration.

  Kh Jette Elisa

  SvarSlet
 2. PS.... Hvad er kagepap??

  SvarSlet
 3. Tak :-)
  Funkyletters:
  Rul fondanten tyndt ud m. godt med flormelis under og børst også overfladen m. flormelis. Tørrer på bordet i 10-20 min. Udstik bogstaverne, som hjælpes ud m. en madpensel (har en kun t. fondant), og det sidste kan hjælpes ud m. en tandstik.
  Håber det hjælper :-)
  Kagepap er alm. pap m. hvid overflade. Men køb hellere en flyttekasse og skær ud af den, og beklæd m. frokostfolie, fandt det i min lokale Kvickly.

  SvarSlet
 4. Hvor er de fine alle sammen.

  Hmm de der bogstaver har også drillet mig.. Men nu får jeg den ud ved at slå... linialen ned i bordet, sådan lidt på skrå...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 5. Hej Kagemor. Jeg skal lave dåbskage, og skal lave til omkring 100 pers. en del små børn, men regner med 100 da det er en dessertkage. Men har svært ved at finde ud af hvor meget der skal laves- hvor meget er der i dine to bøger til ??
  og forresten- flot flot arbejde ;)
  Hilsen jeanette.

  SvarSlet
 6. Hej Jeanette,
  De to kager var til ca. 64 mennesker. Hvis du skal lave til 100 mennesker, så er fx. 30x40 cm (8 cm høj) = 48 portion.
  God fornøjelse :o)
  Venlig hilsen KageMor

  SvarSlet
 7. Hej Kagemor
  Jeg har proevet at lave det hjemmelavede fondant, men kan ikke forstaa hvorfor det toerre saa stift op, revner og knaekker.
  Hvad goer jeg galt ?
  Det startede ud med at vaere som modellervoks - smidigt og lidt klistret. Jeg lavede nogle figurer og lagde resten i en lufttaet pose. Da jeg tog det frem igen idag (1 dage senere) var det slet ikke til at arbejde med...og de ting jeg lavede i gaar er haarde som sten.
  Haaber du kan hjaelpe mig, da jeg skal lave min datters daabskage til paa loerdag.
  Venlig hilsen

  SvarSlet
 8. Figurer, blomster og lign. som lufttørre vil blive hårde, men dem spiser man normalt heller ikke. Det fondant, som du gemmer, kan du lune let i microovnen, så bliver det blødt igen :-)

  SvarSlet
 9. Hejsa, dine bogstaver ser så fine og rene ud :) Forstår ikke hvordan du gør? Bruger du noget bestemt fondant? Mine bliver grimme i kanterne og er ved at rive dem i stykker når man skal rive det overflødige af, så får man hevet halvdelen af H'et langt og sån..
  Det er nogle flotte kager, har du brugt en bog-bageform eller..?
  Hilsen Marie

  SvarSlet
 10. @Marie: Meget stor tålmodighed ;o) De tricks jeg har lært er; at rulle fondanten meget tyndt ud, lade det tørre lidt, duppe godt med majsstivelse på udstikkeren og så burde det kunne lade sig gøre. Håber det kan hjælpe.

  SvarSlet
 11. Hej Kagemor
  Jeg er efterhånden blevet fast læser af din blog og har brugt de fleste af dine opskrifter, da de er letforståelige og lige til at gå til..
  Når det så er sagt, har jeg store problemer med at få mine sommerfugle til at "holde faconen", så de holder vingerne oppe. Jeg stikker dem ud og lader dem ligge i ca 10 min i en M form, jeg har lavet af staniol, men når jeg har sat dem på med lidt vand, falder vingerne stille ned igen og det er jo ærgeligt.
  Har du et godt råd?
  hilsen
  Pernille

  SvarSlet
 12. @Pernille: Pynt, som skal holde formen, laver jeg dagen før, så de kan tørre natten over. Det plejer at virke her :o)

  SvarSlet
 13. Hej kagemor :)
  Flotte flotte kager. Jeg er blevet inspireret ad din åben bogkage, så øv skal jeg lave livas dåbskage selv. Hvordan får du kagen til at ligne en bog? Jeg mener den går ind i midten. Og hvor har du bestilt dine billeder henne? Er de ikke større end a4 papir.

  Hilsen michaela

  SvarSlet
 14. @Michaela: Tak :o) Bogen er lavet af to store kager sat sammen. Toppen, som kommer på en kage, når den hæver, har give bogformen.
  Jeg kan ikke huske, hvem jeg bestilte kageprint hos, men bare søg efter kageprint på google.dk, så finder du nemt nogen.
  Held & lykke med kagen!

  SvarSlet
 15. Hej Kagemor
  Så fik jeg endnu engang bevæget mig ud i og lave en kage (for anden gang), denne gang gik det lidt bedre en første, men dog melder der sig lige et par spørgsmål, jeg håber du vil være behjælplig med.

  Jeg lavede kagen i hvid og ville så gerne lave et rødt kantbånd (som et silkebånd). Men da jeg havde farvet det og skulle rulle det ud, kom der hvide aftegninger fra maizenamelet. Hvad gør du for at undgå dette?

  Så ville jeg pynte den med royal icing, men synes det jeg lavede blev så tykt og klistret, at det ikke var til at arbejde med. Kan slet ikke forestille mig det kunne have været brugt til blomster eller noget. Hvad kan jeg have gjort forkert? Piskede flormelis i lidt efter lidt, til det kunne stå som toppe. Eller det er måske bare sådan det skal være?

  SvarSlet
 16. Du kan prøve at få maizenaen væk med en blød børste ell. en skumserviet. Lidt vodka på en pensel kan også hjælpe med at få det sidste maizena væk.
  RI er meget klisteret, men når det først er i tylleposen, så er det til at styre :o)

  SvarSlet
 17. Hej kagemor :)

  jeg har set du har lavet dåbskage og den er super flot .
  kan man evt få dig til at lave sådan nogen til mig som lukket bog og åben bog?

  Venlig Hilsen

  Tine Nielsen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord :o) Men jeg laver ikke kage på bestilling, så det kan jeg ikke hjælpe med.

   Slet
 18. Hej "Kagemor".
  Jeg skal igang med dåbskage til min yngste søn.
  Jeg har allerede fået svar på mange af mine spørgsmål ved at læse her på din flotte og super informative blogg. Men jeg har lige et par stykker endnu, som jeg håber du kan være behjælpelig med.
  1. Jeg er ikke så vild med smagen af fondanten, synes det bliver meget sødt, men at det er forholdsvist nemt at lave fin pynt i. Har du erfaring med, at fondantpynte på et andet underlag? jeg har fundet en opskrift hvor kagen er overtrukket med marcipan og hvid chokolade. og hvordan sætter man så pynten fast?? Eller hvis det ikke er så godt, ved du så om man kan overtrække med marcipan og derefter fondant? og er det så nødvendigt med smørcreme?

  2. Har du eftaring med at pynte på kagens side. bliver det siddende? (her tænker jeg fondantpynt på fondantovertræk).

  3. Så vidt jeg kan se bager du en kage som du deler til bunde. hvorfor vælger du at gøre det frem for at bage dem enkeltvis, som man ser i mange opskrifter?

  4. Jeg skal bruge kagen om 18 dage. Kan jeg lave pynten nu og så opbevare den i køleskabet, så den ikke bliver hård? Og kan jeg farve pynten med farvepulver allerede nu eller skal jeg vente med det?

  Håber du kan overskue alle mine spg.
  På forhånd tak
  Hilsen Amalie

  SvarSlet
  Svar
  1. 1. Du kan sagtens overtrække med andet end fondant, og så lave pynten af fondant. Du kan sætte det fast med royal icing.
   2. Royal icing, spaghetti ell. tandstikker kan bruges til at sætte det fast på siden.
   3. Jeg synes kagebundene bliver lettere og mindre tørre ved at bage dem samlet.
   4. Du kan sagtens lave pynten nu, og jo, den bliver hård, men ellers holder fx. blomster heller ikke formen. Og du kan også sagtens bruge pulverfarve nu.
   :o)

   Slet
 19. Hej Kagemor - tak for en god og inspirerende blog :)

  Jeg bliver nødt til at spørge dig hvad du bruger som fad til din færdige kage -umiddelbart ligner det pap med sølvpapir omkring. Men er pap stærkt nok når man måske lige skal bære kagen ned i bilen, ind til festen mm.

  Jeg ser frem til dit svar :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme :o) Det er pap med frokostfolie om og ind i mellem med en træplade, hvis kagen er meget stor.

   Slet
 20. Hejsa!
  Jeg ville lige smide en kommentar, for jeg synes at den blog virker rigtig levende, glad og meget imødekommende - og er selvfølgelig underholdende at læse. Derfor har jeg valgt at linke til din hjemmeside (håber det er ok!) fra mit nye kageforum. Håber at du kunne have lyst til at 'joine' mit nye forum, for jeg er sikker på at sådan en som dig har en masse at lære fra dig :)
  Håber på at se dig der inde.
  Mvh. Dinah / Dinah.dk - Danmarks bedste kageforum!

  SvarSlet
 21. Hejsa. Sikke en fantastisk blog du har her. Jeg har fundet rigtig meget hjælp herinde og jeg tænkte på hvor mange personer du vil sige ''den lukkede bog'' - kage er til? Hvor stor en form er den bagt i? jeg håber du kan hjælpe mig selvom indlæget er fra lang tid siden.
  Mvh, Anna

  SvarSlet
 22. Hej kagemor, super fine dåbskager 😊
  Laver du på bestilling ?
  Mvh Tanja

  SvarSlet