søndag den 25. juli 2010

Citron & chokolade - en skøn kombination


Jeg er stor fan af citronmousse, og specielt, som et lag i en god chokoladekage.
Jeg har prøvet mig lidt frem og er endt med en hjemme-strikket opskrift. Den er skøn cremet og dejlig syrlig, lige som jeg kan lide den.

Citronmousse
4 dl piskefløde
4 dl creme frais
1½ dl sukker
1½ dl citronsaft (+ evt. lidt revet økologisk citronskræl)
6 blade husblas

Fløden piskes til skum. Husblasen sættes i blød i et glas med koldt vand. Creme frais og sukker piskes sammen på piskerens laveste trin, så sukkeren opløses.
Ca. ½ dl af citronsaften varmes langsomt op, og husblasen krammes fri for vand og smeltes i. Der efter tilsættes resten af citronsaften. Når citronsaften er lunken, kan den hældes i creme fraisen med sukker, og blandes sammen. Til sidst vendes det med flødeskummen.
Lad det stivne et par timer i køleskabet, inden det lægges i kagen.


Kagen er et lag citronmousse, og to tykke lag chokoladekage, smurt op med palminsmørcreme, og overrtrukket med fondant.
Effekten med den mørke lilla er lavet med min airbrush. Jeg har først malet en cirkel i midten af kagen, og derefter lavet tone-i-tone effekt ved kanten. Det er mit første forsøg med airbrush på en kage, og jeg er rigtig glad for resultatet.


Rundt om den lilla cirkel har jeg sat en kant af blomster. De er lavet med udstikker og silikoneform, og sluttet af med en sukkerkugle, og voila har du nogle yndige blomster rigtig nemt.

Kagen blev serveret til en hyggelig grillfest, og kunne lige knibes ned efter en suveræn omgang grillmad!

Ha' en dejlig sommer! 

25 kommentarer:

  1. HVor er den smuk, og det ser virkelig fedt ud med farve effekten på siden !!!

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  2. Tak skal I have :-D

    SvarSlet
  3. sikke en fin blog du har, jeg vil da kigge forbi efter flere tips :-)

    SvarSlet
  4. Hvor er den bare fin! Er selv begyndt at lege med fondant og kagepyntning, men synes det er svært at få kanten glat. Den bliver sådan lidt "foldet", som om der er for meget fondant i bunden. Nogle gode tips?

    SvarSlet
  5. Jeg trækker fondanten ud fra kagen med den ene hånd, og glatter det ned af siden med den anden. Bare stille og roligt, og så øve ;-)

    SvarSlet
  6. For det første vil jeg lige sige tak for en rigtig fed side! jeg er lige begyndt at "lege" med fondant, og din side har været til størst hjælp:)

    Når du lægger mousse i dine kager, røre du det så op, og sprøjter det ud over kagebundet, med en sprøjtepose, eller skære du det bare i stykker, og lægger stykkerne på kagebunden?

    SvarSlet
  7. @Maria: Velbekomme! Og rigtig god fornøjelse med kageverdenen :o)
    Jeg kommer mousse i en stor frysepose, og gir den et par timer i køleskabet. Derefter klipper jeg et hjørne af posen og sprøjter det så ud på bunden. Det fungerer rigtig godt :o)

    SvarSlet
  8. Hvordan får du detaljer i dine blomster altså rillerne og farve variation m.m.

    SvarSlet
  9. @finsen84: Med en blossom veiner, en silikone form med en udstikker. Fåes efterhånden i en del kagebutikker :o)

    SvarSlet
  10. Hej Kagemor..

    Hvor kan man købe palmin?
    Jeg har været i de alm supermarkeder og de siger alle at det er en sæson varer - altså de har det kun omkring juletid..

    Mvh Kristina - endnu engang stor ros til dig..!

    SvarSlet
  11. Jeg mener, jeg har set det i Rema og måske Kvickly.
    Og tak :o)

    SvarSlet
  12. Hej Kagemor :)
    Super blok du har dig her.
    Og elsker dine opskrifter!
    Men undrer mig over noget.
    Hvordan for du blomsterne til at side fast på kagerne?
    Hvad laver du dine blomster af?
    Hvordan for du siderne på en blomst til at bøje opad og tage form som en blomst? :)
    Ville være super hvis du kunne hjælpe :)
    Mvh Dorthe :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o)
      Jeg bruger vand ell. RI til at fæstne blomsterne.
      Blomsterne er lavet med min hjemmelavede fondant. De laves ved at udstikke dem og lægges i en silikoneform, som giver dem formen :o)

      Slet
  13. Hej:) Jeg har lige lavet den citronmousse du har beskrevet her. Var din også meget flydende, da du var færdig med at blande den? Håber husblassen laver et magisk trick natten over:S

    SvarSlet
  14. Hej, chokoladekage med cirtonfromage lyder lækkert! Hvor meget fromage (i forhold til ovenstående opskrift (er det til en 20cm kage??)) vil du sige jeg skal bruge til en rund kage på 35 cm/diameter??

    Mvh,
    Daniella

    SvarSlet
    Svar
    1. Gætter på 1½ portion vil passe :o)

      Slet
  15. Hej Kagemor

    Super flotte kager du laver, ville ønske jeg kunne gøre det ligeså godt. Jeg har kigget lidt rundt på din blog efter en appelsinmousse, men jeg har ikke rigtig kunnet finde nogen. Har du en god opskrift?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o) Du finder opskriften på appelsinmousse her: http://kagemor.blogspot.dk/2010/01/touch-of-orange.html.

      Slet
    2. Tusind tak. Det var lige hvad jeg manglede :D

      Slet
  16. Hej Kagemor

    Jeg har lige lavet din citronmousse, til et lag i en lagkage. Det så bare så godt ud, at jeg var nødt til lige at spise en portion selv først. Den er da helt fantastisk!! Super frisk og lækker, den er blød og smelter på tungen! Det andet lag i lagkagen, bliver hvid choko-mousse, glæder mig til at smage kombinationen.
    Tak for en fantastisk blog, som jeg bruger meget, som novice lagkage-bager :)


    SvarSlet
  17. Hej.
    Skal man bruge creme fraiche 38% eller kan man nøjes med en lavere fedtprocent. Har allerede indkøbt resten af varerne og skal lave moussen midt på ugen. Glæder mig til at smage den.

    Mvh. Sine

    SvarSlet
  18. Elsker bare den her opskrift, bruger den i de fleste kager her om sommeren, da den er så dejlig frisk :-)

    SvarSlet