Jeg har før prøvet at fryse kager, men kun i mindre stykker for at have til en hygge aften. Det er gået rigtig fint, men har aldrig prøvet at fryse en hele kage. Så det skal da forsøges!
Ingredienser til 1 styks fryseklar kage:
3 x lysebund
2 x lag jordbærmousse (1 lag tilsat hakket mørk chokolade)
1 x opsmøring med PSC
1 x folie/papfad
Kagen lægges sammen på helt almindelig vis og efter opsmøring, skal den pakkes godt ind i vita-wrap og så i fryseren.
Morgenen inden fødselsdagen tager jeg kagen op og sætter i den køleskabet. Samme aften overtrækker jeg og pynter. Den er pyntet med fondant og sukkerkugler. Og så er kagen klar :o)
Og ja, du kan sagtens fryse en kage! Den smagte fantastisk godt, og der var vist ingen gæster, som gik skuffet fra min fødselsdag. Min kage havde været i fryseren ca. 1½ uge, og det gik fint. Ved ikke hvor længe det går, når nu der er fløde i kagen, men jeg vil nok selv holde mig til max. 1 måned.
Ha' en god dag!
Hej
SvarSletJeg har haft en hel kage med fondant og pynt i fryseren, og den var lige så fin god og lækker som da den blev sat i. Den var en smule frossen i midten, da den skulle spises, men det gjorde den kun endnu bedre.
Hyggehygge
Marianne
Hej KageMor.
SvarSletTak!! Det var super rart du ville dele dette med os og i det hele taget lavet forsøget :) Det sætter jeg i hvert tilfælde stor pris på. God søndag, det der er tilnage af den.
Mange hilsner FrostingWitch
Måske skal det prøve med fondant næste gang ;o)
SvarSletNemlig en dejlig nem måde at spare lidt tid og til en allerede travlt omgang, når man skal holde fødselsdag :o)
Skal den så stå i køleskab eller ved stuetemperatur til den skal serveres (altså efter den er taget ud af fryseren)?
SvarSletNu er det nok en lidt ekstrem prøvelse, men jeg frøs.
SvarSletøverste lag af min bryllupskage ned. Den var fyldt med hindbærmousse og hvid chokolademousse. den var betrukket med fondant og pyntet med marcipanroser (og smurt op med en ren smørcreme). Vi frøs den iflg. Overtro eller tradition eller hvad man kan finde på at kalde det ned et år og spiste på vores et års bryllupsdag, hvor den smagte lige så fantastisk som året forinden. Meeeen det er nok lidt ekstraordinært at gøre sådan. Ville bare lige dele med jer at det kunne lade sig gøre. Hilsen Maiken
Den skal være i køleskabet lige indtil servering, så er den aller bedst :o)
SvarSlet@Maiken: Jeg tror bestemt ikke, at du er den eneste, som har gjort det. Men fedt at høre den stadig smagte godt :o)
SvarSletDen kan jeg godt lide, den kage har stil.
SvarSletTak :o)
SvarSlethej nogen har bestilt en bryllups kage ved mig. men den weekend de skal bruge den er jeg på ferie. så ville lave en chokoladekage som bund og noget creme inde i den, også kan de fryse den ned til selve dagen.
SvarSletda jeg allerede har pyntede kangen med fondant/marcipan blandet sammen, tænker jeg hvad skal jeg stille den i bare en kasse eller hvad mere du??
Jeg ved ikke, hvordan frosset fondant/marcipan opfører sig, når det bliver tøet op. Så jeg ville klart lave en test, før jeg lavede en bryllupskage på den måde.
SletHej. Du laver nogle utroligt flotte kager! Og dejligt at du vil dele ud af dine erfaringer. Jeg vil gerne lave nogle blomster som der er på denne her kage. Hvilen udstikker har du brugt til dette?
SvarSletMange hilser Camilla
Tak :o)
SletJeg har denne udstikker + silikone form: http://www.sunflowersugarartusa.com/Blossom-Flower-SV-005.htm
Men der kan også købes tilsvarende i danske kagebutikker.
Jeg fryser også mine men har ikke rigtig turde fryse noget med husblads i endnu. Kan det godt tåle at komme i fryseren???
SvarSletDet har ikke givet mig problemer :o)
SletVil jeg kunne fryse en kage med pynt og tø op, uden at fondanten løber?
SvarSletHej KageMor.
SvarSletSuper indlæg, har selv lige lavet 2 lagkager lavet som studenterhuer, og 2 lagkager var selvfølgelig for meget.
Så jeg er glad for at få af vide, at man kan fryse den ned, da jeg syntes det ville være synd, at smide den ud
Kærlig hilsen Nanna.