mandag den 9. august 2010

Kageberegning - hvor meget kage?

Det er altid lidt af et hovedbrud at finde ud af, hvor mange portioner, der er i en kage. Dette er en lille guide til dette, men selvfølgelig kun cirka, da det altid afhænger af anledningen og hvem der spiser med :-)

En portion er ca. 200 ml ell. 2 dl. Du kan fylde din form med vand og ud fra mængden af vand regne antallet af portioner ud.

Her er der lidt udregninger, som også kan hjælpe. Kagerne er sat til at være 8 cm høje.

Runde:
20 cm - 12 portioner
26 cm - 20 portioner
30 cm - 28 portioner

Rund kage (i cm): radius x radius x 3,14 x højden / 200= antal portioner

Dvs. en 20 cm kage, 10 x 10 x 3,14  x 8 / 200 = 12,56 = 12 portioner

Firkantet:
20 x 30 cm - 24 portioner
30 x 40 cm - 48 portioner

Firkantet kage (i cm): bredde x længde x højde / 200 = antal portioner

Dvs. en 20 x 30 cm kage, 20 x 30 x 8 / 200 = 24 portioner

P.s. En lille guide til at lave en kage

3 kommentarer:

  1. Annika Brandt09 august, 2012

    Rigtig dejlig side du har her. Du er min guru inden for fondantverdenen:-)
    Håber du kan hjælpe mig.
    Hvordan regner jeg ud, hvor meget dej jeg skal lave til de forskellige str forme??
    Skal nemlig lave en bryllupskage i 5 etager (stativ) og der er kagerne jo forskellige str.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o)
      Hvis jeg skulle regne det ud, så ville jeg bage kagen i en 20 cm, se om mængden passer til den form. Og så ellers regne ud fra den til de andre størrelser forme.
      Held & lykke!

      Slet
  2. Jeg er virkelig vild med din side, den indholder al viden om bagning mennesket har brug for:)

    Jeg vil gerne overraske min nevø til hans fødselsdag, og prøve at lave en Ninjago kage til ham. Jeg har fundet denne opskrift:

    9 dl sukker
    6 æg
    300 gram smeltet smør
    12 store spiseskeer kakao
    4,5 dl mel
    2 tsk vaniljesukker
    1 tsk bagepulver

    som jeg gerne vil bruge som bund, men den passer normalt til en bradepande. Ville jeg kunne bruge de samme mængde ingredienser til en 20 cm springform? Eller skal jeg halvere det? Vil helst bage en bund, så den kan skæres over en gang. Der skal creme i den og pyntes med fondant, så den skal stadig være en smule høj når den er blevet skåret over.

    Håber ikke det var for meget.

    SvarSlet