Sammen med bærmousse er det altid lækkert med en chokoladecreme.
Chokoladecreme
½ l fløde
200 g chokolade (50-60% chokolade)
Fløde og chokolade blandes i en gryde, og varmes til chokoladen er smeltet. Hældes derefter i en skål med låg ell. lign. og sættes i køleskabet. Efter ca. 8 timer (gerne natten over) piskes det forsigtigt til creme og kan bruges, som et lag i en lagkage (1 lag i rund 20 cm kage).
Du kan bruge forskellige chokolader, fx. toblerone. Hvis chokoladen er meget mørk, skal der ikke så meget chokolade til, og ved lys/hvid chokolade skal der mere til.
Velbekomme ;-)
hej kagemor.
SvarSletJeg skal lave lidt af et kageprojekt da min kæreste bliver færdig som politibetjent.
Jeg har lige et par spørgsmål du måske kan hjælpe mig med. Den skal bruges fredag, i hvor god tid kan jeg bage bunde og lave den? Ville gerne have den helt færdig torsdag, men når det der hindbær og chokoladecreme skal stå i otte timer, kan de så laves onsdag aften for så at samle kagen torsdag og spise den fredag eller er fløden da dårlig?
Mvh Tanja
@Tanja: Håber du er godt i gang. Jeg har en guide til hvornår og hvordan, se under Kom godt i gang (http://kagemor.blogspot.com/search?q=En+lille+guide+til+at+lave+en+kage+)
SvarSletHvor lang tid inden kan man lave chokolade creamen, inden kagen lægges sammen og serveres?
SvarSletJeg plejer at lave den om aftenen, og så piske den dagen efter. Men det vigigste er blot, at den er helt kold.
SvarSletHej Kagemor
SvarSletHvorfor gryner min nougat creme inden den er nået at blive tyk når jeg er igang med at piske den?
Den står på køl i 12 timer så den er kølet helt ned.
Er det fordi den bliver pisket for hårdt at den gryner ?
Mvh Dorthe
@Dorthe: Måske, jeg ville i hvert fald prøve at piske på laveste trin, og holde godt øje med konsistensen.
SvarSletHejsa kagemor:)
SvarSletHar du ikke en god opskrift på chokolademousse man kan komme i som et lag?... A la bærmousse bare med chokolade:)
Er ikke fan af chokoladecreme, da den missede sidste gang jeg prøvede. Vil også gerne have lidt højde på min kage, og tror mousse er nemmere at sprøjte lidt højt ud:)
Det har jeg ikke lige, men synes nu også at chokoladecreme kan give et rigtig højt lag. Men det er selvfølgelig ærgeligt, hvis det driller. Synes du skulle prøve igen :o)
SvarSlethej med jer. nu har jeg prøvet denne chlokolade crem men den vil ikke tykne det er stadig som chokolaemælk hvad gør jeg forkert
SvarSletDet tager et stykke tid at piske det, men lige pludselig er den der, og så skal du blot passe på ikke at piske for meget :o) Håber det hjælper.
SvarSletskal man piske med el pisker eller i hånden ?
SvarSletDu kan sagtens bruge elpisker, bare hold øje med konsistensen :o)
SvarSlethej - ved det et gammelt indslag men håber du alligvel ser det, og vil svare :)
SvarSletJeg vil lave ne kage til min søns døb, (min allerførste fondant kage!!) men da jeg slet ikke har tid på selve dagen til at lave noget på den skal den være klar dagen før, og har derfor nogle spørgsmål som jeg håber og tror på du kender svarene til :D
1. hvis jeg laver overstående chokoladecream kan jeg så lave den allerede om fredagen, stille den i køleskab og så putte den i kagen om lørdagen, og så den stadig okay om søndagen???
2. spørgsmål til fondantfigurer. skal de være helt tørre eller?? hvis jeg eks vil sætte dem på toppen af et par muffens?? eller skal de være ny lavet
ps. Jeg er forholdsvis nu læser af din blog men sys den er SUPER - dine kager ser virkelig gode ud, og glæder mig til at teste flere af dem :D:D:D:
Du kan sagtens lave kagen færdig dagen før. Hvor længe før er svært at svare på, men du skal blot huske på, at der er fløde i fyldet, og det har begrænset holdbarhed.
SvarSletMen jeg vil nok svare ja til spg 1.
Figurer i fondant er nemmest at få til at holde formen, hvis de får lov til at tørre helt. Så også ja, til spg 2 :o)
Tak for din søde kommentar :o)
Hej Kagemor.
SvarSletJeg er forholdsvis ny indenfor det her kageunivers, og er helt blæst omkuld ved synet af de kager som du og andre kan lave. JEG VIL OGSÅ!!!!! Nå men jeg ville bare lige takke dig for alle de opskrifter og fif du lægger ud. Jeg får bare lyst til at gå igang!
Hilsen Anna
@Anna: Det var lige det, som jeg tænkte, da jeg første gang selv opdagede kageuniverset! Rigtig god fornøjelse :o)
SvarSlethej, jeg skal lave en kage for første gang, men er meget i tvivl mht fyldet.
SvarSletJeg er ikke selv så tosset med de forskellige bær-fyld, jeg vil gerne have noget chokolade noget i og jeg er helt tosset med alm. købe vaniliecreme. Kagen regner jeg med bliver 2 hvide og en brun lagkagebunde. Hvad vil du anbefale til fyld?
Hvad med citronmousse ell. appelsinmousse, begge dele passer rigtig godt til chokolade :o)
SvarSletHej kagemor. Dine kager ser helt falntastiske ud! Jeg skal prøve for første gang at lave en kage til min søns 4års fødselsdag. Har tænkt mig at lave 20*30 firkantet kage med chokoladecreme og hindbærmousse i. Så kommer spørgsmålet, hvor meget er dine opskrifter på chokoladecreme og hindbærmousse beregnet til? Og lige et sidste spørgsmål, kan man blande lidt marcipan i din hjemmelavede fondant for at give lidt marcipan smag? Og hvor meget?
SvarSletHej Kagemor. ELSKER din blog!
SvarSletJeg vil gerne lave en kage til min søde venindes fødselsdag - og tænker hvide bunde, chokoladecreme og bærmousse - hvilken smørcreme ville du da bruge? hælder mest til den der ultimate chocolate frosting? bliver det for meget?
Mvh. Sidsel
Til 20x30 vil jeg nok lave bærmousse 1½x , og chokoladecreme 2x. Helt finkornet marcipan kan blandes 50/50 med fondant, og ellers kan du bruge mandelessens, det gir også en god smag :o)
SvarSletTak :o)
SvarSletUCF vil være rigtig fint til, og hvis du holder igen med at søde bærmoussen, gir det en fin kontrast til det søde.
Hej Kagemor
SvarSletFørst vil jeg sige at det er nogle super lækre kager du laver, og det ser rigtig godt ud.
lige lidt spørgsmål til dig, som jeg håber du kan besvare :-)
1) Ang. chokolade-cremen , hvor lang tid plejer du at piske den så den bliver rigtig god?
2) Bliver det for meget med både chokolade bunde og chokolade-creme?
3) ang fondant: Jeg skal lave en kage imorgen, og den skal helst gerne være helt færdig imorgen da jeg får gæster søndag formiddag og ikke har tid til at lave alt muligt, mit spøgsmål til dig er så, om hvordan jeg bedst opbevarer kagen med fondant på? skal den i køleskabet med en pose over, eller skal den stå uden noget som helt over i køleskabet? - og hvis der ikke skal noget på, bliver fondanten så ikke for hård eller er det fint spiseligt søndag eftermiddag når jeg laver den imorgen aften ? :-)
Håber du kan nå at svare mig, da jeg viiiiiirkelig har brug for din hjælp.
kæmpe kram fra Louise, der skal lave sin 1 fondant kage :oD
1. Kan ikke give nogen præcis tid, men plejer ikke at tage så længe :o)
Slet2. Det blir tungt, men så kan man vel bare tage små stykker ;o)
3. Fondant skal ikke dækkes, da det ellers danner kondens og blir klisteret. Fondanten bliver lidt hård, men er stadig lige til at spise :o)
God fornøjelse!
Hej Kagemor.
SvarSletSUPER hjemmeside du har med mange skønne opskrifter og dejlige fif :D
Hvor stor en kage er opskriften på chokolademoussen beregnet til? Skal bare 2 runde på 20 cm.
Mvh. Mette
Tak :o) Opskriften er til et lag i en 20cm kage.
SletKan man bruge hvid chokolade :o) ??
SvarSletDet kan man sagtens, men du skal nok op på 300 g for at få smagen ordentlig frem :o)
SletEr det den chokoladecreme du bruger til at smøre uden om kagen, så fondanten er nemmere at glatte ud? Eller er det bare et lag til mellem bundene?
SvarSletJeg bruger denne chokoladecreme til fyld. Hvis den bruges som opsmøring yderst er det kun, hvis der ikke skal fondant på :o)
SletHej. Jeg skal lave en lagkage til 60 personer, og jeg vil gerne bruge denne opskrift på chokoladecreme :) Hvor meget skal der bruges af hhv. fløde og chokolade?
SvarSletHar du en ide til andre creamer sammen med chokolade cremen?
SvarSletHej. Jeg skal lave en fondantkage til min datters fødselsdag, hvor børnehavebørnene kommer. Jeg vil lave en nem udgave uden bærmousse, men kun med chokoladecreme og nu tænker jeg om jeg også bruge chokoladecremen til at smøre udenpå kagen inden jeg lægger fondant på eller om skal jeg lave en opsmøring for at jeg ikke ødelægger fondanten?
SvarSletHejsa..
SvarSletNu har jeg efterhånden forsøgt mig en del gange med chokoladecreme, men det er endnu aldrig lykkeds mig at piske det op...bruger altid 70% choklade....er det derfor? Kan man bruge ekstra fløde for at skabe balance eller hvordan? :-D