mandag den 30. august 2010

Kirsebærblomster på gren


Fødselsdagskage nr. 2, fordi jeg selvfølgelig har delt min fødselsdag op i to omgang, for det er jo lig to kagemuligheder :-)
Jeg har set flere kager pyntet med en gren med blomster, og nu måtte jeg bare prøve selv at lave det. Effekten er endnu flottere, end jeg havde forstillet mig! Kagen er spist, men jeg kan simpelthen ikke nænne at smide grenen ud :-D


Grenen er bygget op af blomstertråde, og derefter penslet med chokolade. Blomsterne er forsigtigt "limet" på med chokolade, og voila en smuk kage, hvis jeg selv skal sige det ;-) Inspiration har jeg bl.a. fundet her.


Kagen består af to lyse bunde, en mørk bund, chokoladecreme og hindbærmousse. Smurt op med palminbecelcreme, og pyntet med fondant og chokolade. Alt er laktosefrit, og en dag må jeg skrive et indlæg om det :-)

 

Lidt ekstra til kagebordet er rabarbercupcakes ala Blomsterberg. Opskriften finder du her. Jeg har ikke lige en dims til at flambere med, men det kunne min grillfunktion i ovnen nu også sagtens klarer.

 

6 kommentarer:

 1. Altså den der kirsebærgrens-kage er rigtig flot. Jeg så også lige på dit link... Ja der er godt nok inspiration at hente. Måske skulle det være ens næste projekt...?
  Genial ide med at grille kagerne. Smagte det anderledes?

  SvarSlet
 2. @Nanna: Tak :-) De grillede kager fik en smag af marengs pga. toppen. Sæt kun en lille top på hver, ellers blir det lige en tand for sødt.

  SvarSlet
 3. Er dybt fasineret af dine smukke og kreative kager, og inspireret... kan jeg spørge hvad den udstikker hedder du laver dine kirsebærblomster med? Simpelthen en super god side du har her :o)
  venlig Hilsen Pernille, nystartet kageentusiast

  SvarSlet
 4. @Pernille: Tak :o) Jeg har brugt en blossom udstikker og veiner fra Sunflower SugarArt.

  SvarSlet
 5. hej kagemor nor du har lavet dine blomster ligger du dem på køl inden de skal bruges for eksempel til en stor kage, du skriver jo det er bedst at være i god tid så de tørre?

  SvarSlet
 6. Jeg lægger dem på et stykke bagepapir, og så på en tallerken på køkkenbord. Hvis de skal gemmes over flere dage, tager jeg og tørre dem helt og lægger dem i en plastkasse.
  Endelig ikke i køleskabet, for så tørre de ikke, men kan ende med at blive bløde i stedet.

  SvarSlet