mandag den 23. november 2009

Mal med vodka!

Nyt forsøg ud i kagekunsten. Jeg har set, at man kan male med farver på fondant, men vand gør det hele så klisteret, så det dur ikke. Jeg har så luret, at man kan blande farverne med vodka (ell. anden farveløs spiritus), og så bruge det til at male med, så det må komme an på en prøve.

Her er så weekendens maleri, ikke noget avanceret, men sjovt at prøve. Kage får en rigtig fin mat overflade, når den har stået et stykke tid.

Kagen består af en drømmekagebund, et lag bærmousse, en chokoladekagebund, og toppet af med chokoladecreme. Siderne er smurt op med vanillesmørcreme. Den er overtrukket med fondant i cremefarvet, og toppen er malet med lyselilla vodka-blanding. Der udover er der fondant blomster, harlekinmønster og sukkerkugler. Man kan købe en smart dut til mønsteret, men den har jeg ikke lige, kan jo ikke købe alt kageudstyr :-) Så jeg har lavet det med min stållineal, og det fungerer fint. Egentlig er der også flere muligheder i linealen end dutten til mønsteret, da den jo laver ens afstand i harlekinternene hver gang.

 Sidste kage i denne weekend er en marmorkage smurt op med vanille"smør"creme (smør=fri plantemargarine 80% fra Coop). Bladet er fondant. Hele kagen er laktosefri, og den skal ligne en vindrueklase :-)

6 kommentarer:

 1. Det er da nogle flotte kager du har fået lavet.

  Og synes da bestemt at man kan se det er vindruer.

  Det med at male på fondant kan blive rigtigt flot. Du kan også male med vodka og så drysse farvepulver på. Det kommer også til at se flot ud.

  Knus Grith

  SvarSlet
 2. Takker :-) Farvepulver er endnu en ting, som mangler i kageskuffen, men har lovet mig selv at først købe kageting igen til næste år..

  SvarSlet
 3. Hejsa!

  Kommer fondanten ikke til at lugte underligt, når farven blandes med vodka eller anden spiritus?
  :-)

  Hilsen Emilie

  SvarSlet
 4. @Emilie: Det har jeg nu aldrig tænkte over, men der kommer nu ikke så meget vodka i, så det tror jeg ikke :o)

  SvarSlet
 5. Hej Kagemor!
  Hvordan laver du de der riller/gitter på fondanten? Hvilken redskab bruger du? og gør du det før eller efter du ligger den på kagen?

  kan man bruge glasur ovenpå fondanten eller flyder det bare ud?

  med venlig hilsen Suzan

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitteret er lavet med en stållineal. Det laves efter fondanten er kommet på.
   Du kan sagtens bruge glasur, men det skal bare være æggehvideglasur, også kaldet royal icing :o)

   Slet