lørdag den 20. februar 2010

Hjemmelavet fondant (MMF - opdateret 13/3-2012)


Det må være på tiden med en opskrift på fondant. Du kan sagtens købe færdig fondant, men jeg synes, det er nemt at lave, og så gætter jeg på, det også er billigere.
Den opskrift, som jeg bruger, er baseret på marshmallows. Marshmallows er de store hvide skumfiduser, som du kan bruge til at grille. Jeg plejer at bruge Chamallows fra Haribo.
MarshMallowsFondant
15 marshmallows
2 spsk. olie (fx. rapsolie)
4 spsk. vand
Ca. 1 pk. flormelis (hold endelig igen, heller for lidt end for meget :-) )

Marshmallows, olie og vand kommes i en skål. Blandingen varmes i en microbølgeovn ell. over vandbad. Marshmallows skal smeltes, men må ikke blive brune. Så stille og roligt opvarmningen, så er det nemt nok.
Derefter blandes der flormelis i lidt efter lidt. Rør rundt med ske ell. pisker med dejkroge på. Bland flormelis i, til massen er sej, og hverken ske ell. dejkroge kan mere. Ud på bordet og ælt med flormelis, til det er som modellervoks. Det skal klister lidt til sidst, da det giver det bedste resultat.
Jeg laver det gerne dagen inden brug. Men det kan sagtens opbevares længe i en tætlukket frysepose i køkkenskabet.
En portion rækker til to runde 20 cm kager. Men tænk på du måske også vil lave pynt, og så er en portion mere til 1 stk. rund 20 cm kage + pynt.

Udrulning:
Når du skal rulle fondant ud, kan du bruge maizena majsstivelse, så det ikke klistrer til bord og redskaber.

Farvning af fondant:
Til farvning af fondant kan du godt bruge alm. frugtfarve. Men de kan ikke give klare farver og gør fondantet klistret, hvis de blandes i den færdige fondant. Jeg bruger pastafarver. De kan købes i kagebutikker (søg fx. på nettet) ell. i Panduro (de har et lille udvalg).
Hvis du vil farve en stor portion fondant, så kommes farven i, når marshmallows er smeltet, men før flormelis. Hvis det kun er mindre mængder, der skal farves, så kommes farven bare i den lille portion, og æltes godt ind.
Variation 1: Ca. 1/4 del af flormelisen erstattes af kakaopulver (rigtig kakao). Det giver en fin brun farve, og smager rigtig godt!

Variation 2: Olie skiftes ud med citronolie. Det giver en dejlig frisk smag.

Opbevaring af en overtrukket kage:
En kage overtrukket med fondant skal opbevares udækket. Hvis den endelig skal dækkes, så vælg en papkasse, hvor pappet ikke rører kagen.
Og alle kager med flødefyld skal selvfølgelig i køleskabet :o)

373 kommentarer:

 1. Har aldrig prøvet at lave det selv... er bange for at jeg ikke kan ælte det godt nok, med en hånd.... Men det lyder jo ellers "nemt" nok...

  Måske jeg alligevel skulle prøve...

  Hyggehygge, rigtig god søndag
  Marianne

  SvarSlet
 2. Det krævede et par gange, før jeg synes, at jeg havde styr på det, men nu kører det :-) Men med kun en hånd, tjah det blir nok lidt af en udfordering ;-)

  SvarSlet
 3. Kunne der ikke bruges en af de store køkkenmaskiner til a t ælte det sammen fra start til slut?????

  Bare en tanke.... Skal selv prøve min første fondant med marshmallows i dag.Spændt på om den bliver ok.

  SvarSlet
 4. Den kan i hvert fald nå rigtig langt, vil måske lige klarer det sidste i hånd. Håber det gik godt m første omgang :-)

  SvarSlet
 5. Hvor lang tid kan fondanten holde sig? (:

  SvarSlet
 6. Rigtig længe, jeg vil sige 2-3 mdr. opbevaret i lufttæt emballage og i et mørkt køkkenskab :-)
  Når det så skal bruges, skal det æltes rigtig godt igennem, så det blir dejlig blødt igen.

  SvarSlet
 7. Hej.
  Nu har jeg lavet en portion af fondanten og det var faktiks let nok, synes jeg. Jeg gerne vide hvordan du ruller den ud? Altså skal der en masse flormelis på bordet eller skal det gøres mellem 2 lag Vita Wrap? Har du også lavet alle dine figurer af fondant? Jeg synes det ser rigtig flot ud alt det du laver :o) Vh Dorte

  SvarSlet
 8. Jeg har lige et lille spørgsmål mere. Kan jeg lave kagen helt færdig, altså med fyld og pynt, 2 dage før den skal bruges? Vh DOrte

  SvarSlet
 9. Hej Dorte,
  Tak for det :-)
  Når jeg ruller ud, bruger jeg en smule majsstivelse.
  Jep, alt er lavet af fondant.
  Hvis du bruger flødefyld, vil jeg bage bundene dag 1, lave flødefyld og lægge sammen dag 2, og så overtrække og pynte dag 3. Og spise dag 3 også :-)
  Rigtig god fornøjelse!
  KageMor

  SvarSlet
 10. hej Kagemor
  Har et enkelt spørgsmål. Jeg har forsøgt mig med at rulle en hjemmelavet fondant ud ( dog ikke lavet efter din opskrift.... ) men jeg havde en del problemer med at den blev ved med at klistre til mit køkkenbord uanset om jeg havde marizena under eller ej. Ente med at rulle ud mellem 2 stk bagepapir. Er der en lettere løsning?
  på forhånd tak
  vh Charlotte

  SvarSlet
 11. Måske er der for lidt flormelis i? Jeg tror i hvert fald, jeg ville prøve at ælte lidt mere flormelis, bare lidt af gangen.
  KageMor

  SvarSlet
 12. Hej Kagemor.
  Jeg har forsøgt mig med din fondant opskrift, og den tegner rigtig godt.
  Dog har jeg et enkelt spørgsmål:
  Hvordan redder jeg fondant'en hvis den er blevet for tør?
  På forhånd tak
  Karen

  SvarSlet
 13. En kort tur i microovnen kan måske redde det, men pas på det ikke bliver for varmt! Ellers kan man komme lidt olie ell. palmin på klumpen og så ælte det godt ind.

  SvarSlet
 14. Hej Kagemor

  Jeg syntes du laver nogle super flotte kager. Hatten af for det !! Jeg skal bage en chokoladekage som skal laves som fodboldbane. Ville have brugt glasur, men har brug for at lave den dagen før og er bange for at glasur trækker ned i kagen. Kan jeg putte kagen med fondant i køleskabet et døgn ?

  På forhånd tak
  Susanne

  SvarSlet
 15. ....lige en ting mere. Er en portion mon nok til en kage i form med mål 25 x 35

  SvarSlet
 16. Hej Kagemor,
  Utrolig flotte kager du laver :) Skal til at lave min første kager med fondandt overtræk, self. efter din opskrift. Jeg skal bare lige høre dig om du mør noget på kagen inde du lægger fondanden over?

  Hilsen Mette

  SvarSlet
 17. @Susanne: Tak ;-) Fondant kan sagtens klare en tur i køleskabet efter den er kommet på kagen, bare den ikke overdækkes. Mine kager er ofte med flødefyld, så de skal i køleskabet.
  25x35, så ville jeg nok lave dobbelt portion.

  SvarSlet
 18. @Mette: Takker! Forslag til opsmøring finder du her: http://kagemor.blogspot.com/2010/05/opsmring.html
  God fornøjelse!

  SvarSlet
 19. Jeg har forsøgt at lave fondanten, men synes den bliver tør og sprækker når den har stået noget tid - oplever du også det eller er det fordi jeg mon har brugt for lidt olie ?

  SvarSlet
 20. Jeg vil gætte på for meget flormelis. Når fondanten er færdig blandet, skal den stadig klister, og så skal den gerne hvile til dagen efter i en lukket pose.
  :-)

  SvarSlet
 21. Hej Kagemor.
  Jeg har et lille spørgsmål.
  Hvad er Marshmallows?? He he lyder sikkert mærkligt men kan man ikke lave fondant uden det i??
  Mvh.
  Christina

  SvarSlet
 22. @ Christina: Det er en skumfidus :-) Og jo du kan godt lave det uden, men så skal du have fat i en anden opskrift med bl.a. glykose sirup.

  SvarSlet
 23. Hej... hvordan smager fondanten? af skumfidus eller? Har købt noget på kagebutikken og det smagte så sødt at ikke engang børnene ville spise det...

  SvarSlet
 24. Det smager af sukker og skumfiduser, jeg har en som elsker det, og en som bare piller det af :-)

  SvarSlet
 25. så har jeg lavet fondant til min datters fødselsdags lagkage. håber det bliver flot på kagen men hold da op det var nemt at lave. super dejligt

  SvarSlet
 26. CupcakeGirl!!!04 oktober, 2010

  Plejer det altid at være Marshmallows man bruger til at lave fondat med? (:

  Opskriften ser nem og god ud, den må jeg lave!
  :D

  SvarSlet
 27. @Anonym: håber det blev en flot kage :-)

  @CupcakeGirl: Man kan også lave det m. bl.a. past. æggehvider og glukosesirup, men synes denne er nemmere. God fornøjelse!

  SvarSlet
 28. Hej Kagemor :)

  Jeg har nu prøvet og lave din fine fondant, og wauw hvor var det nemt, og resultatet blev super flot.

  Nyder og læse din blog :)

  Knus fra Kristine

  SvarSlet
 29. @Kristine: Lyder godt! Og mange tak :-D

  SvarSlet
 30. Hej.
  Flotte kager...
  Jeg vil gerne overraske min søn med en Batman kage til hans fødselsdag. Gerne med en figur ovenpå. Har du nogle tips til hvordan jeg gør det. Gerne noget med chokolade indeni. Eller kan du henvise til et sted, hvor jeg kan finde inspiration.
  Jeg er en habil kagebager, men novice i fondant ;-)
  Mvh. Charlotte

  SvarSlet
 31. @Charlotte: Tak. Jeg finder inspiration til mine kager på google.com og flickr.com, der er massere af fine billeder.

  SvarSlet
 32. Jeg tror spørgsmålet var : har du nogle metoder til at lave pynt af fondant? Og hvis det ikke var så vil jeg ihvertfald gerne spørge :)

  Har lavet en portion, men den holdt op med at klistre efter en halv pakke flormelis, så er lidt spændt på om den er helt umulig i morgen ;)

  SvarSlet
 33. Jeg bruger forskellige udstikkere og ellers er det frihånd inspireret af fx. flickr.com.
  Held & lykke!

  SvarSlet
 34. Er voldsomt imponeret over de kager, der kan ses her! Der går vist lige et par dage, inden jeg når et lignende niveau ;-)
  Men vil gerne lave en kage med fondant over - og så har jeg planer om at male en traktor på... Kan man det?? Og har du nogle idéer til, hvordan man gør det?? Jeg har diverse farver - men skal de blandes med noget, inden man maler? Og skal fondanten smørres med noget først, så det ikke "løber ud"?
  Mvh Kristina

  SvarSlet
 35. Tak for det :o)
  Du kan male med pastafarver og lidt klar spiritus blandet i. Fondanten skal bare være glat og tør, så er det ret nemt.
  God fornøjelse!

  SvarSlet
 36. Heej
  jeg vil bare spørge dig til hvor mange personer fondant det er til ?

  SvarSlet
 37. Det er til en 20 cm kage + pynt.

  SvarSlet
 38. hej kan du måske svare mig på hvor man køber færdig lavet fondant :-)

  SvarSlet
 39. Desværre ikke, laver det altid selv.

  SvarSlet
 40. Waauuuuvvv.. man kan jo købe færdig fondant i Kagebutikken i Lyngby, men dette er da for nemt - eller.. det lyder sådan! Jeg skal lave en kage på søndag.. og jeg spekulerer på hvornår, fondanten skal laves inden.. kan jeg fx lave den i morgen og have den klar i skabet i tætlukket pose så længe? Skønne kager du laver! :)

  SvarSlet
 41. Øvelse gør en del ;-) Det er helt klart bedst at lave fondanten 1-2 dage før brug, så det lyder helt fint. Og tak ;-)

  SvarSlet
 42. Hej Kagemor..
  Da jeg ik spiser gelatine...findes der Skumfiduser uden gelatine?!!...El. skal jeg så bare nøjes med det andet opskrift ( glykose etc)??!! Mange tak på forhånd ;)..

  Mvh. Hawra

  SvarSlet
 43. @Hawra: Det tror jeg ikke der gør, men den med glykose fungerer nu også rigtig fint :-)

  SvarSlet
 44. super fine kager (: vil prøve at lave en til min søns barnedåb i januar (vil lige lave en "prøvekage" inden - da det er min første gang med fondant)

  Har du nogen ide om hvor mange portioner fondant der går til en kage 30x40 cm hvis jeg kun skal bruge til overtræk? (:

  SvarSlet
 45. choko-munden06 december, 2010

  Hvor meget pasta bruger du til en portion fondant?

  SvarSlet
 46. Hvor hvid er fondanten når den er plain? SKal bryge den til en bryllupskage:)

  SvarSlet
 47. @Anonym: Takker ;-) 2 portioner burde være nok.

  @Choko-mund: Jeg bruger ikke meget pastafarve pr. portion, og doser derfor med en tandstik (sort & rød, skal der dog MEGET til).

  @Anonym: Den er rigtig fin hvid, så passer godt til bryllupskage :o)

  SvarSlet
 48. Hej.
  Kanon side du har og er i fuld gang med min første kage.
  Jeg vil høre om når man skal have fondant pynt oven på fondant, hvad bruger man så til at sætte det fast med?

  SvarSlet
 49. Tak :o)
  Du kan klistre pynt fast med en smule vand ell. past. æggehvider. Til lidt større ting bruger jeg gerne en tandstik til at holde tingene fast til kagen.

  SvarSlet
 50. Hej
  Jeg har et spørgsmål til fondant. Når kagen er pyntet med fondant, f.eks. en formiddag og den først skal spises om eftermiddagen, skal den dækkes til og stilles på køl eller hvordan gør man med fondant ? Har aldrig prøvet det men har efterhånden luret en del på det forskellige steder på nettet.
  En anden ting, de figurer man laver, skal de tørre eller hvordan gør man med dem ? Bliver fondant overhvedet tørt ?
  Sikke mange spørgsmål, det beklager jeg.

  Hilsen Lotte

  SvarSlet
 51. HOLD DA OP!!! hvor er det super nemt, at lave fondant efter din opskrift.
  Har netop lavet en prøvekage, som skal bruges til min søns dåb, og jeg lånte både dine opskrifter på fondant, choko mousse, frugt mousse og opsmørring!
  Vil anbefalde alle at kigge ind på din hjemmeside, for hvor er det fantastisk at der findes folk som dig (:

  jeg har aldrig været rigtig god til kager, men det gik fint, og da fondanten blev for tør, puttede jeg den i microovnen og så var den fin igen. Jeg er dog ikke så kreativ endnu, så kagen blev turkis-blå, med stjener på, som jeg havde lavet med en juleudstikker (:
  Tusind tusind tak :)

  SvarSlet
 52. Det er bare super! Glad for at jeg kan hjælpe andre kommende kagenørder på vej :o)

  SvarSlet
 53. Hejsa..!

  Vil lige høre om du har den anden opskrift på fondanten? :)

  SvarSlet
 54. Hejsa.. Har hørt, at man kan blande fondant men marcipan 50/50.. Kan man osse det med hjemmelavet fondant? Og har du nogen erfarring med det?

  SvarSlet
 55. Den anden opskrift :o)
  1½ æggehvide
  2 spsk glukose
  750 g flormelis
  1 tsk tylose
  Evt. vanilleessens tilsættes.

  SvarSlet
 56. Du kan vist godt blande hj. fondant og marcipan, men jeg har ikke prøvet det. Men skriv gerne, hvis du prøver :o)

  SvarSlet
 57. Jeg har prøvet at lave fondant efter din opskrift og det er super nemt og det bliver godt, jeg syntes den klistrede ret meget da jeg skulle rulle den ud, og så kom jeg noget mere flormelis på og den var fin at rulle ud. Den blev bare meget tør. Fondanten var helt tør da vi skulle spise den 18 timer efter jeg havde pyntet kagen. Ville det være blevet bedre hvis jeg havde brugt majsstivelse? (Jeg havde ikke noget, derfor brugte jeg flormelis ;))

  SvarSlet
 58. Jeg synes ihvertfald majsstivelse gør den mindre tør. Godt du kunne bruge opskriften :o)

  SvarSlet
 59. Hej ;o) rigtig fine kager du har lavet.
  Kan jeg lave kagen til min søns dåb dagen før og stille den i køleskabet ? Skal den dækkes til ? Den bliver avet af din fondant opskrift.
  Mvh Anja

  SvarSlet
 60. Hej Kagemor

  Først stor respekt for dine kager, de sgu lige til at spise :-D
  Jeg er nu på min 3 kage med hjemmelavet fondant, og med meget varierende resultat. Den sidste her havde jeg lavet igår og ville ligge på idag, den var stadigvæk godt klistret og blød da den kom ud af køleskabet. Men når jeg begyndte at rulle den ud blev den ved med at falde fra hinanden, til trods for den var meget klistret og blød, den nærmest smudrede. Nogle ideer til hvordan det kan være.

  mvh
  Stefan

  SvarSlet
 61. @Anja: Du kan sagtens lave den klar dagen før, og så blot opbevare i køleskabet uden noget over. God fornøjelse :o)

  SvarSlet
 62. @Stefan: Jeg opbevarer aldrig min fondant i køleskabet, så det er nok det. Ned i en frostpose, som lukkes godt og så opbevaring på køkkenbord ell. i køkkenskabet. Håber det hjælper :o)

  SvarSlet
 63. kan man blande det med marcipan? og hvordan? :)

  SvarSlet
 64. Det kan man godt. Du skal bruge overtræksmarcipan og blande en 1/2 del marcipan med en 1/2 fondant. Det giver marcipan smagen, men er nemmere at arbejde med end ren marcipan.
  God fornøjelse :o)

  SvarSlet
 65. Tror jeg fandt problemet, frugtfarven gav for meget vædske til blandingen og derfor skulle der for meget flourmelis i hvilken så resulterede i forkert blandingsforhold :-D Pastafarver er nu købt og problemet er væk :-D

  Stefan

  SvarSlet
 66. hej. Sikke fine kager du laver. er heltvilde med dem. Jeg skal bage en iglokage med pingviner tilmin søns fødselsdag i næste måned.Og da jeg ikke er den store haj til at bage ville jeglige forsøge mig med at lave nogle af pingvinerne nu. Men det er som om at jeg ikke kan få mine figurer pæne og glatte i overpladen. det kommernogle " revner" i-lidt lige som når man bager boller. Jeg har prøvet at glatte ud med lidt vand men det virker ikke rigtig. Håber du har nogle ideer. Mvh Nikita

  SvarSlet
 67. @Nikita: Tak ;-) Det lyder, som om fondanten er en tand for tør. Mindre flormelis i, så tror jeg det går bedre.

  SvarSlet
 68. kan man godt lave det dagen inden man skal bruge det ... fordi jeg skal først bruge det i morgen tidlig...

  SvarSlet
 69. så der købt ind til at følge dine lækre opskrifter på en flot kage til min mor ;) så nu skal jeg bare igang. så du modtager nok en panikken besked fra frk håbløs til kagen ;) rigtig dejlig side du har

  SvarSlet
 70. Det er faktisk bedst at lave det dagen før, synes jeg :o)

  SvarSlet
 71. Du skriver bare, så skal jeg prøve at guide ;o)

  SvarSlet
 72. Har tænkt at forsøge mig med din fondant til en batman kage. Tænkte om jeg mon kunne blande farve i fondanten og lave pynten flere dage i forvejen og så gemme pynten (batman logo etc) i en lufttæt pose. Vil det så være til bare at lægge på kagen f.eks 3-4 dage efter eller tror du det bliver for tørt??
  Tak for inspirationen....

  SvarSlet
 73. Du kan sagtens lave pynten længe før kage. Du kan lade det lufttørre og blot beskytte det mod støv.
  Det eneste problem kan være større emner, som er helt lige. Det er kagen måske ikke, så kan man være uheldig, at de knækker, efter de har ligget lidt på kagen.

  SvarSlet
 74. Kære KageMor

  Jeg håber du kan hjælpe mig - jeg har begivet mig ud i et halvstort projekt og har en del spørgsmål :)

  Jeg skal lave en kage til en barnedåb og skal for første gang forsøge mig med at overtrække den med fondant ( Jeg har købt noget hos kagebutikken )

  Jeg skal lave en "larve" som kommer til at bestå af 5 runde kager som jeg vil smøre op med smørcreme. Kagerne skal bruges om søndagen - kan jeg lave kagerne Fredag aften (der skal forskelligt fyld i nogen af dem med fløde) og smøre dem op ( anbefalder du at gøre det Fredag eller Lørdag? ) Og så pynte dem Lørdag !? Kagen bliver så stor at jeg desværre ikke kan opbevare kagen i køleskabet - men har et skur hvor den kan stå rimelig køligt med de lave grader vi har fortiden. Min frygt er at kagen "revner" sker det ofte !?
  Jeg ville gerne lave en kant af "græs" hele vejen langs larven og har til det købt noget "modeler" fondant som skulle være bedre til pynt - kan jeg pytte det i en hvidløgspresser og få nogle lange tynde pølser ud af det !?

  Håber du kan hjælpe mig lidt :)

  Kathrine

  SvarSlet
 75. @Kathrine: Send mig en mail, så skal jeg nok prøve at svare dig. Se den under min profil :o)

  SvarSlet
 76. det lykkedes :D eller? den blev nogenlunde, takket være din side blev den faktisk god til det var første forsøg. er det ok jeg ligger din opskrift ind og linker til din side?
  -Gulager

  SvarSlet
 77. @Rikke: God at gøre det gik godt :o) Du må gerne linke til min side. Selve opskriften må du gerne undlade at kopiere. Jeg har lagt en del arbejde i at lave hele beskrivelsen. Håber du forstår.

  SvarSlet
 78. Hej KageMor
  Jeg skal lave en rund kage.. Den er ca 25-26cm bred. og 7 cm høj.. i hvert fald bageformen.. Tror du jeg skal bruge 1 eller 2 potioner fondant?

  Mvh Karina

  SvarSlet
 79. @Karina: En burde være nok, men ellers lav 1½ portion.

  SvarSlet
 80. Hej.Skal lave min første kage med fondant.Plejer at bruge marcipan.Kan se at jeg skal bruge for omkring 65 kr til en Bell kage hvis jeg køber fondanten færdig,så jeg vil da bestemt prøve selv at lave.Er bare lidt usikker på det med farven om jeg skal bruge frugtfarve eller købe det dyre pulver.
  MVH LONE

  SvarSlet
 81. Hej kagemor.
  Måske et lidt dumt spørgsmål fra mig, men er ny i kage verdenen. Jeg vil prøve at lave en kage med fondant og har læst der skal smørcreme på kagen inden man putter fondanten på. Hvad er smørcreme?

  SvarSlet
 82. @Lone: Pastafarve (gele farve) kan også bruges til marcipan, og start fx m gul, rød og blå, så kan du blande dig frem til de fleste farver. Og det er meget drøjt i brug.

  SvarSlet
 83. Velkommen til en fantastisk verden! Smørcreme ell. frosting, tjek mit indlæg; Opsmøring ( findes under: Kom godt i gang).

  SvarSlet
 84. Jeg har lavet en portion efter den første opskrift og en anden portion med kakaopulver.

  Kakaoversionen er ikke blevet helt så brun som jeg ville have den, men nu er den lagt på køl. Kan jeg tage den frem igen senere og ælte mere kakao i?

  En anden ting jeg oplevede var, at jeg ikke kunne få alt det flormelis i som der står i opskriften. Og jeg ville ikke blive ved med at tvinge flormelis i fondanten, for jeg var bange for den ville blive tør. Vil tro jeg fik tilsat en smule mere en halvdelen.
  Tak for opskriften, kan godt li' smagen ^^

  SvarSlet
 85. @Karsn: Det duer nok ikke at ælte mere kakao i, det vil nok gøre den for tør, så bedste bud er brun pastafarve.
  Mængden af flormelis er også kun ca., så det lyder helt fint at stoppe inden hele mængden er i :o)

  SvarSlet
 86. Hej Kagemor :)
  Jeg er nybegynder og har en masse spørgsmål .. som måske vil virke dumme :)
  Jeg tænkte på, når man har lavet fondanten og man vil gerne have den i en speciel farve, skal man så bruge en speciel farvestof el. kan man godt bruge dem man bruger fx til glasur? (:

  Også når man fx har lavet en figur ud af fondant og skal ligges på kagen, skal man bare sætte den på el. skal man putte vand/alkohol på før man gør det?

  Sidste spørgsmål .. hvis man laver en kage med tre lag .. behøves man og sætte de der stativer ind i kagen el. kan man godt bare sætte lag oven på lag.. og de falder/glider ikke af?

  Jeg kan godt lide dine kager og dine opskrifter, du er virkelig god til at beskrive hvordan man skal.. især for sådan nogle nybegynder som mig :)

  Hilsen Yasmina

  SvarSlet
 87. @Yasmina: Ang. farvning så står det næsten nederst i selve indlæg ;o)
  Man kan lime m. en lille smule vand ell. past. æggehvider.
  Kager uden fyld kan nok godt stables uden støtte, men med fyld, så er det en god ide at stive kagerne af, ellers kan du risikere at det hele klasker sammen.
  Tak for de søde ord :o)

  SvarSlet
 88. Tak fordi du gad og svare(:
  .. Jeg tænkte på kan man ikke købe de der pastafarver i de "normale" butikker, som fx netto, lidl osv? (:

  (krydser finger for man kan)


  Hilsen Yasmina

  SvarSlet
 89. @Yasmina: Du kan vist købe det i panduro, og så er der enkelte kaffe/the butikker, som har det.

  SvarSlet
 90. En masse takker herfra! (:
  - vældigt sødt af dig, når man ikke lige selv kan.


  Yasmina

  SvarSlet
 91. Hej KageMor :)
  Min larve blev sååå fin og modtagern blev meget glad - jeg takker og bukker for din hjælp :)

  Kathrine

  SvarSlet
 92. @Kathrine: Velbekomme & godt gået!

  SvarSlet
 93. hej

  jeg ville høre om man kan ligge fondant på sin kage i dag først skal bruge den i morgen.. eller skal det være sammen dag??

  MVH Tina

  SvarSlet
 94. @Tina: Fondant kan sagtens lægges på dagen før :o)

  SvarSlet
 95. Har en masse udfordringer med min første fondant kage.......en Barbie kage......men som prinsesse Bell. Ville selv lave fondant....havde købt ind.....men erfarer så at man ikke kan købe gul frugtfarve i dagligvarebutikker mere. Kan ikke nå at bestille noget. Har nu bestilt 500 gr færdig fondant som jeg håber jeg når at få inden fredag. Er nu blevet i tvivl om det er nok til sådan en kjole.......vel på størrelse med en stor kage. Hvis jeg selv bliver nødt til at lave ekstra fondant,er det så muligt at farve med gul saft? Eller hvad pokker kan jeg gøre?

  SvarSlet
 96. Du kan vist få et lille udvalg af pastafarver i panduro, ellers kan du måske bruge bolschefarve, som sikkert fåes i panduro og måske matas. Håber det hjælper :o)

  SvarSlet
 97. Hej

  Tak for en rigtig god side, jeg er også ved at forsøge mig med min første kage, som skal bruges til barnedåb. Jeg har købt lidt ind til det og lavet fondant selv efter din opskrift. Jeg oplever dog at den smuldre når jeg skal til at arbejde med den? Jeg har et andet problem, jeg har købt udstikker til bogstaver men det er umuligt at få dem ud uden at de går i stykker, er der noget jeg kan gøre for at det lykkes?

  Lige et sidste spørgsmål, skal der "lim" på kagen inden fandant kommer på?

  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
 98. @Charlotte: Tak :o)
  Det lyder som om den er blevet for tør, måske for meget flormelis i. Hvis det er en linial udstikker til bogstaverne, så kan de drille meget! Rul fondanten meget tyndt ud, lad det tørrer lidt og massere af maizena, så burde det lykkedes. Evt. list dem ud med en pensel.
  Inden du kommer fondant, er det bedst at smøre op, kig under opsmøring.
  Held & lykke med kagen!

  SvarSlet
 99. Hej Kagemor,
  Jeg har lige et spørgsmål til dig ang. fondant.
  Når man har rullet fondanten ud på bordet og skal ligge den ud over kagen som har fået smørcreme osv, hvordan tager jeg den lettest op fra bordet uden den går i stykker? skal man være to til at lægge det udover? Eller kan man selv klare det, jeg ved ikke om den går i stykker når man selv løfter den og skal placeren den på kagen? og når man så har lagt det ud over kagen, og selve kagen er rund hvordan for man lagt det pænt ned over hele kagen i siden? Der vil vel være nogen folder eller? Håber du kan hjælpe med min spørgsmål :-)
  På forhånd tak
  Hilsen Daniella

  SvarSlet
 100. @Daniella: Du kan sagtens selv lægge det på kagen. Man kan rulle den forsigtigt sammen om kagerullen og så rulle den ud over kagen.
  En god ide er at søge på 'cover with fondant' på youtube, så kommer der massere af gode how-to's op. Og i dem kan du også se, hvordan du får den glat ned af siderne. Håber det hjælper :o)

  SvarSlet
 101. Halløjsa Kagemor.

  Sikke mange gode tips og tricks : )

  Når det nu er du bruger flødefyld i dine lagkager. Bliver kagen så ikke meget blød "smat" når du lægger den sammen dagen før? jvf: din kommentar 23/4-2010.

  Hilsen Mia

  SvarSlet
 102. @Mia: Glad for du synes det :o) Fyldet som kommer i kagerne er ofte mousse med husblads, så det smatter ikke sammen. Chokoladecremen bliver normalt også fin fast i det. Så nej, det gir ikke problemer.

  SvarSlet
 103. Hej,
  Skøøøn hjemmeside, den elsker jeg!
  Jeg er 13 år og laver tit kager - vil gerne være konditor og jeg har vidst bare det der i fingrene :) Jeg skal til at lave en fondant til en fodboldkage (som jeg også har fundet her på siden) og ville bare lige spørge om noget:

  Hvis man ikke putter farvestof i, forbliver den så bare hvid?

  Er det fondant der er rundt om kandten på selve kagen fodbolden står på, eller er det marzipan?

  Kan jeg engenlig putte 'hvad som helst' inden i den? Jeg er ikke lige fan af banankage.. :))))

  Hilsen Eline

  SvarSlet
 104. @Eline: Glad for at høre du kan lide siden! Fondant er helt hvid, når den er færdig uden farve. Og ja, det er fondant langs kanten af fodboldkagen med lidt grøn farve i. Inden i en fodboldkage kan du kom lige den kage, som du kan li' ;o) God fornøjelse!

  SvarSlet
 105. hej kagemor:)

  Har jeg ret i at fondanten hellere må være meget klistret, når man putter den i pose til hvilning, end den må være meget tør?
  Kan man ikke altid ælte mere flormelis ind i fondanten, når den har ligget i en tætlukket pose, i en dag eller to?

  Håber du vil svare:)

  Kh Maria

  SvarSlet
 106. @Maria: Heller klistret end tør er helt rigtigt :o) Du kan godt tilføje lidt flormelis efter et par dage, men for det meste er det nok at bruge majsmel, når du ruller ud.
  God fornøjelse :o)

  SvarSlet
 107. Hej KageMor. Utrolig fed hjemmeside - tak for opskriften. :)
  Jeg er først lige begyndt at lave kager med fondant - så jeg har nydt at kigge på din hjemmeside. :)

  hilsen Happygirl

  SvarSlet
 108. TUSIND TAK for en PRAGTFULD SIDE. Jeg har nu banankage i ovnen, og har lige lavet fondant. Så nu GLÆDER jeg mig bare til i morgen, hvor jeg kan komme igang med at eksperimentere med pynten :o)

  SvarSlet
 109. Hej Kagemor.
  Er i fuld gang med at lave en rubic cube kage, håber det lykkedes. Der er ikke noget fløde fyld kun kage opsmøring og fondant, skal kagen i køleskab når den er færdig eller kan jeg bare stille den koldt. Den skal bruges imorgen aften.
  Synes dine kager og denne side er super fantastisk.

  SvarSlet
 110. Tak for de søde kommentarer!

  Hvis en kage er med opsmøring af smør, så vil jeg stadig komme den i køleskabet, selv om den er uden flødecreme/mousse.

  SvarSlet
 111. Lige et opklarende spørgsmål.
  Når du "smelter" MM, hvordan skal væsken så være?, skal det minde lidt om smeltet flødeis, eller skal de opløses mere? For nu har jeg lige lavet mit første hold, og kom til at tænke på det, da jeg begyndte at blande det.
  V.H.
  Mads

  SvarSlet
 112. @Mads: Smeltet flødeis med klumper ;o) Hvis det blir meget mere flydende, begynder det at brænde på.

  SvarSlet
 113. tak for en rigtig go´hjemmeside , du er utrolig godt til at forklar og svare altid hurtig og venlig, tak for det ;-))

  hilsen majer

  SvarSlet
 114. Jeg og manden har lige lavet tre farver, og hold op vi syntes det var nemt. Vi æltede godt nok meget, men ellers meget nemt=)
  tak for en fantastisk side kagemor=)
  Hilsen fam. Krøjgaard

  SvarSlet
 115. @Majer: Tak :o) Det er jeg rigtig glad for at høre, du synes!

  SvarSlet
 116. @Fam. Krøjgaard: Ej, hvor hyggeligt! Glad for at kunne samle familien ;o) Tak!

  SvarSlet
 117. Takker for opskriften, Har lige lavet 5 farver til en 80er Pacman kage jeg skal bruge her i påsken. Håber den blir go, har aldrig prøvet fondant før, men det var jo nemt nok at lave. Håber udrulningen også kommer til at gå smertefrit :)
  Hilsen Mia

  SvarSlet
 118. De forme du bruger til figurer, er de lavet af metal eller silikone eller..?

  SvarSlet
 119. Udstikkerne er enten plastik ell. metal, og så har jeg nogle enkelte blomsterforme i silikone. En speciel du tænkte på?

  SvarSlet
 120. Hej.
  Kan jeg godt lave en 3 lags kage uden at stive den op med et eller andet? Skal lave konfirmations kage:)
  Knus......

  SvarSlet
 121. Hvis du skal sætte tre kager med fyld oven på hinanden, så skal de stives af, ellers vil de trykke hinanden og simpelthen splatte sammen. Kageplader under hver kage, og 4-5 sugerør ned i de to "under"kager, så kagerne oven over støttes.

  SvarSlet
 122. Tak for din super gode blogg...;-) Jeg har lavet et par kager nu, men har problemer med fondant'en bliver tør og knækker når jeg ruller ud/ lægger på kagen. Når jeg laver den er den klistret og bruger ikke nær det flormelis der skal i, hvad gør jeg forkert, troede den skulle være elastisk når den lægges på kagen. Når jeg laver pynt bliver det også meget hurtigt hårdt, synes ikke jeg kan nå at forme figurer. Håber du kan svare på dette. Kh Anette

  SvarSlet
 123. @Anette: Det lyder som for meget flormelis. Den skal klistre, når den er færdig, og når den så har stået et døgnstid, kan den bruges med en omgang maizena. Men det kan være svært lige at ramme plet, efter et par gange lykkedes det dog her :o) Håber det hjælper.

  SvarSlet
 124. jeg lavede fondanten 2 dage før brug, jeg brugte lidt mindre flourmelis end der står i opskriften, men den blev alligevel for hård, og da jeg rullede den ud, var den for tør og knækkede. fik noget hjælp fra mor, som blandede det med lidt mælk og rullede det ud på bagepapir, som gjorde det lettere når man skulle til at lægge det over kagen, hvor man bare vendte det om, ovenpå kangen.

  SvarSlet
 125. Mælk?? Jeg vil godt nok have forslået olie i stedet ;o)

  SvarSlet
 126. Hej Kagemor!
  Du er da for sej til de kager!!!!
  Kan man putte en essens i fondanten? f.eks vanille eller?
  Mvh Safira

  SvarSlet
 127. Er vild med din side :) respekt for dine evner.
  Jeg har problemer med at få fondant-bogstaver ud af den form jeg bruger. Sørger for at gnide overskydende fondant af kanterne, men jeg kan ikke finde ud af at få dem fri uden at det enkelte bogstav enten skifter facon eller får mærker! Har du ikke et godt fif? VH

  SvarSlet
 128. @Safira: Tak :o) Du kan sagtens komme essens i, fx. vanille, mandel og pebermynte.

  SvarSlet
 129. Ustikning af bogstaver, godt med maizena og lad fondanten tørre 5-10 min. inden udstikning, så plejer det at gå. Brug evt. en blød pensel til at lokke dem ud ;o)

  SvarSlet
 130. Hej Kagemor
  Fantastiske kager du laver :0)
  Jeg har et spørgsmål i forhold til pynt lavet af fondant. Min søn ønsker sig en batman kage til sin fødselsdag, hvor der skal batman logoer på siden af kagen. Vil det være muligt at lave dem 5 dage i forvejen og så få dem til at fæstne til kagen efterfølgende, eller vil de tørre ud? Logoerne vil komme til at måle ca. 5x2 cm.

  Kærlig Hilsen Marie

  SvarSlet
 131. Hej Kagemor .. Hvor er et bare en fin og appetitvækkende side du har. Jeg har brugt meget tid på at finde ud af hvad fondant var og om selv kunne lave det. Jeg vil glædeligt prøve din opskrift :) Men jeg er på helt bar bund hvad ang kagen. Måske er det bare mig der ikk er så meget inde i kage verdnen endnu. Men hvordan laves kagen og hvad skal der i den. Har fået en anelse at det er ale lagkage, men så kan jeg læse mig frem til cream og mouss og opsmøring. Har du evt en opskrift helt fra bunden af, med hvad man starter med og helt til fondanten kommer på. Det ville bare være en super stor hjælp. Må meget gerne være en "frisk" kage. med ikk for meget chokolade. :D Er vist en anelse besværlig

  SvarSlet
 132. Hej

  Oplever i andre også at jeres MMF tørrer utroligt hurtigt ud her efter luftfugtigheden falder i foråret. Jeg kan knap nå at rulle det ud og ligge det på kagen inden det tørrer. Og har de sidste 3-4 gange haft problemer med det flækker når jeg begynder på siderne af kagen.

  SvarSlet
 133. Kan man fryse det ? :p altså når det er puttet på kagen?

  SvarSlet
 134. Kan man godt bruge Olivenolie??:-)

  SvarSlet
 135. @Marie: Tak :o) Man kan sagtens lave pynten i god tid, og så sætte logoerne fast med fx. RI.

  SvarSlet
 136. @Anonym: Prøv at kigge under "En lille guide til at lave en kage". Frisk kage kan være drømmekagebunde, hindbærmousse uden sukker og måske et enkelt lag med chokoladecreme.

  SvarSlet
 137. @Kagemanden: Jeg synes godt, der kan være forskel på fondanten alt efter vejret, meget tør luft ell. fugtigt vejr kan godt drille.

  SvarSlet
 138. @Anonym: Olivenolie synes jeg ikke duer, da det har smag, find heller noget solsikke ell. rapsolie. Dog har jeg brugt olivenolie med citron, og det fungerede fint :o)

  SvarSlet
 139. Tak for en super opskrift! var let og hurtig at lave.. fungerede allerede første gang.. :D

  mvh kristine

  SvarSlet
 140. Hejså jeg er helt ny fan af din side, men tror hurtigt jeg bliver STOR fan... hold da op nogle kager, kunne du ikke lige komme hjem til mig og give et kursus.. ;O))

  jeg har lige lavet min første fondant, havde dog kun 1 pakke flormelis men blev enig med mig selv om at det nok gik, kan læse ikke alle får puttet så meget i som der står i opskriften, jeg har så lavet en blanding af 2/3 flormelis og 1/3 kakao, og fik fint smeltet MM og begyndte at komme flormelis blandingen i, der skal godt nok æltes igennem, men det er gået ok, men har ca ½ delen af flormelis blandingen tilbage..og syntes nu at fondanten smager meget af kakao.. kan jeg gøre noget ved den imorgen når jeg skal bruge den så den måske bliver mere mild i smagen..

  Jeg skal bruge det ovenpå nogle appelsin CupCakes..

  Tak for en fantastisk side. ;O)

  Gitte

  Ps. stakkels min familie, de kommer til at spis meget kage de næste måneder.. hi hi

  SvarSlet
 141. @Gitte: Velkommen :o) Det eneste, man kan gøre ved for meget kakaosmag, er vist at lave en portion fondant uden kakao, og så blande det sammen. Håber cup cakes'ne smagte alligevel :o)

  SvarSlet
 142. Hej Kagemor.
  Tak for en fantastisk kage den er bare for super.
  Har lige et spørgsmål? Hvordan laver i de flotte bogstaver,
  Mvh
  Charlotte.

  SvarSlet
 143. Hej Kagemor :)
  Ved du om det er muligt at farve de smeltede skumfiduser med frugtfarve inden det æltes med flormelis !? Jeg skulle gerne bruge noget rød fondant men kan ikke nå at købe pastafarve inden ... Min frygt er lidt at det bliver lyserødt lige som glasuren har gjort de gange jeg har brugt frugt farve

  SvarSlet
 144. @Charlotte: Velbekomme :o) De laves med udstikker, som købes i de fleste kagebutikker, og hedder funky letters. De kan drille, men tyndt udrullet fondant, massere af maizena & en blød pensel, så kan de lokkes ud.

  SvarSlet
 145. Du kan desværre ikke få rigtig rød frem i fondant kun med frugtfarve. Det er kun med pastafarve, og endda en hel del i.

  SvarSlet
 146. Jeg fandt på noget andet med hensyn til farve :) Nu har jeg så lavet en portion fondant efter din opskrift, og det var jo nemt :) - MEN :) Jeg brugte kun 1 pakke florelis og syntes konsistensen var okay, klistrede stadig, men ikke så den sad fast på hænder og bord - hvis den ny er for klistret i morgen når den skal bruges kan der så æltes mere flormelis i !?
  På forhånd tak for din altid venlige og brugbare hjælp :)

  SvarSlet
 147. Du skal heller ikke nødvendigvis bruge mere flormelis. Hvis den klistrer, skal du bare bruge lidt maizena majstivelse :o)

  SvarSlet
 148. hej Kagemor, ville lige høre om det er nødvendigt at bruge smørcreme inden man lægger fondant på kagen?? ;)

  tak på forhånd.

  SvarSlet
 149. Smørcremen bruger du til at få kagen fin og glat, inden du overtrækker med fondant. Så den kan du ikke rigtig klare dig uden, ellers ender du med, at man kan se alle de små ujævnheder, der er i kagen

  SvarSlet
 150. Mange tak for opskrift! Jeg har lige afprøvet den - og den virker meget nemt!
  Jeg ved nu ikke helt med konsistensen... Men så må jeg jo prøve mig frem. Lige et spørgsmål. Skal den hvile i køleskabet den første nat?

  Jeg håber det er ok, at jeg har linket til din blog/opskriften på min blog...

  http://tulletoesen.blogspot.com/2011/06/jeg-har-sa-mange-ting.html

  SvarSlet
 151. @Camilla: Velbekomme & det er helt fint med et direkte link :o) Ser frem til at se resultatet, og den behøver ikke en tur i køleskabet, så får du bare svært vel at ælte den bløde og formbar igen. Så lad den ligge og vente i et skab ell. bare på bordet.

  SvarSlet
 152. Hej kagemor, hvis man nu gene vil lave fine blomster af fondant skal man så putte enten tylose eller det der hedder gum tragacanth i? og er det noget su har erfaring i at bruge?

  SvarSlet
 153. hej kagemor jeg tænkte på om du har nogen erfaing i at komme gum tragancanth i din fondant?

  SvarSlet
 154. Hej
  Jeg står overfor min jomfru-rejse ud i kageverdenen :-) og glæder mig til at prøve din fondant opskrift. Har i denne uge fundet Chamallows på tilbud og forsynet mig, men har nu opdaget at der findes 2 slags - hvad er bedst, dem der ikke står noget på eller dem der står barbecue vanilla smag på?

  - super side ;-)

  SvarSlet
 155. Jeg bruger ikke tylose ell. tragacanth. Så desværre kan jeg ikke hjælpe med det.

  SvarSlet
 156. Om det er chamallows ell. andre slags marshmallows, der bruger jeg altid dem til bbq.
  Og tak :o)

  SvarSlet
 157. Hej Kagemor,
  Tak for en utrolig nem opskrift. Jeg har lige lavet den. Jeg erstattede en spsk vand med alm. rød frugtfarve, og har fået den fineste lyserød fondant. Ligner den farve som du har på det nederste billede. Nu glæder jeg mig til at prøve at overtrække en kage med det :)

  SvarSlet
 158. Hej.
  Har du et godt forslag til at fondanten ikke bliver så sød. Synes nemlig ofte at det bliver lidt for meget af det gode.
  Evt noget marcipan eller .......

  SvarSlet
 159. @The geek: Ja, frugtfarve til helfarvning er rigtig fint. God fornøjelse med overtrækning!

  SvarSlet
 160. @Kathrine: Du kan smage den til med citronolie i stedet for alm. olie. Eller du kan blande overtræksmarcipan (fin kornet) med fondant (50/50).

  SvarSlet
 161. Hej KageMor.
  Hvor meget vejer sådan 15 marshmallows? Jeg kan nemlig få dem i flere str. og det ville være dejligt nemt, hvis jeg vidste hvad vægten var :-)

  SvarSlet
 162. Det er nu ikke så vigtig, hvad de vejer, bare sørg for ikke at komme for meget flormelis i. Men i den pose, som jeg har i skabet er der ca. 25 stk i, og der er 150 g i, så ca. 90 g for 15 stk :o)

  SvarSlet
 163. Jeg prøvede at lave fondant i dag. Det gik rigtig godt og den blev rigtig god. MEN, da jeg smagte på den var der en grim bismag af rapsolie. Jeg bestemte mig at lave en ny portion. Denne gang brugte jeg palmin i stedet for rapsolie og det blev langt bedre. En spiseske palmin er nok og man behøver ikke så meget vand som der står:) Bare lidt små fif, ikke for at kritisere eller noget. Jeg synes det her er en fantastisk side og bruger den som inspirationskilde:)

  SvarSlet
 164. Synes det er lidt underligt, du kunne smage rapsolien. Det har jeg godt nok aldrig haft problemer med. Men fed løsning du har på det :o)

  SvarSlet
 165. Så skulle jeg da også lige prøve at lave fondant, og det var en mere klistret omgang end jeg lige havde regnet med. Hvad bruger du til at smøre hænder og bord med, så det ikke klistrer for meget fast? Kan se på youtube at de bruger noget der hedder crisco mange steder, men det er vist ikke lige dansk. Så hvad kan jeg bruge for at det ikke hænger så meget fast når jeg skal ælte det sammen?

  SvarSlet
 166. Jeg bruger maizena majsstivelse. Crisco er et fedtstof, som vist kan fåes i specialbutikker, men jeg synes, at det går fint med maizenaen :o)

  SvarSlet
 167. Hej Kagemor

  Jeg er total nybegynder i kageverdenen -eller dvs. jeg har bagt alm. kager gennem 10 år, men nu vil jeg gerne lege med dekorative kager. Jeg har prøvet din opskrift på fondant -det var superlet og den blev god.

  Mit spørgsmål er, at nu har fondanten ligget lufttæt i mit mørke køkkenskab i 3 dage, men jeg kan mærke på posen det bliver hårdt og jeg skal først bruge det om ca 14 dage. Jeg brugte lidt mindre flormelis end du har foreslået, så burde ikke være det. Hvordan kan jeg rulle fondanten ud? Ved jeg kan putte palmin eller olie på, men når klumpen er hård kan man næsten ikke massere det ind? Har ikke micro...kan jeg lune forsigtig i alm ovn v. 50 grader mens jeg indimellem masserer på det?

  Tak for et fedt site...er bare så imponeret af dine kager...

  SvarSlet
 168. Det er ælte, ælte og atter ælte, så burde den blive til at arbejde med.
  Synes selv bedst om fondant lavet 1-2 dage inden, så skal man ikke ælte så meget.

  SvarSlet
 169. Heej:D

  Jeg ville bare spørge om det er bedre at bruge fondanten dagen efter man har lavet detP? eller om det er fint til at bruge på selve dagen?:)

  - Maja :)

  SvarSlet
 170. kan jeg bruge fondanten selve dagen jeg laver den? :)

  SvarSlet
 171. @Maja: Det kan man sagtens :o)

  SvarSlet
 172. hej kagemor.
  nu måtte jeg lige prøve at lave din fondant da jeg vil prøve at forsøge mig med popcakes. jeg er dog helt ny på området så farvepulver osv ejer jeg ikke... dog skiftede jeg en af spiseskeerne med vand ud med en spsk farve (lavede tre forskellige farver) og indtil nu ser det bare ud til at virke... virkelig nemt at arbejde med... lavede det overvandbad og synes farverne er blevet rigtig fine klare... det begrænser jo dog farver lidt når det er alm frugt farve jeg har brugft... men til at starte og prøve med er det nok fint... nu står alle tre farver (gul, rød og grøn) i køleskabet og glæder mig til at se om jeg kan finde ud af at være kreativ senere... skriver egentlig her om farverne da jeg måske ikke er den eneste der ikke ligger inde med farvepulver :0)

  ... tak for en rigtig fin og SUPER nem opskrift.. det er helt sikkert ikke sidste gang jeg forsøger mig med det hvis resultatet bliver godt...

  Hilsen Jeanette c

  SvarSlet
 173. @Jeanette C: Det lyder som en rigtig god ide, som er velkommen her :o) God fornøjelse!

  SvarSlet
 174. Hej Kagemor
  Jeg skal lave brudepar-figurer, som skal sidde på kagen, men hvor er det dog svært at lave figurerne uden at de knækker når jeg skal forme dem. Tror du, at det ville hjælpe at tilsætte tylyse?
  Tak for dine gode svar!
  Hilsen Hanne

  SvarSlet
 175. @Hanne: Tylose får fondanten til at tørre hurtigere, så om det vil hjælpe dig ved jeg ikke. Du kan evt. støtte figurer med grillpinde ell. spaghetti-stykker inde i selv figurer. Og så ellers sørge for at dække den fondant til, som du ikke bruger, evt under et omvendt glas ell. en skål. Håber det hjælper :o)

  SvarSlet
 176. hej
  har liget et spørgsmål..
  -skal man bare ligge fondanten ned over kagen? og hvad så bagefter skal det så og stivne eller hvordan?

  SvarSlet
 177. Man betrækker kagen med fondant og så er den klar :o)
  Kan også sagtens opbevares i køleskabet ind til den skal spise. Husk ikke at dække kagen til med film ell. folie, for så dannes der kondens, og fondanten bliver klistret.

  SvarSlet
 178. Hejsa super nem opskrift på fondant. ville bare lige tilføje, at hvis man har et underlag og en kagerulle fra tupperware, så behøves man ikke maizena.

  SvarSlet
 179. Hejsa... :O) jeg har 2 små spørgsmål. jeg har brugt dit opskrift, men jeg fik problemer med at lave nogle små ting, det knækkede for mig, selvom at det ikke var for tørt , så jeg er begyndt at putte æggehvide i. Jeg synes at det er nemmere at arbejde med nu, men jeg aner ikke, hvor længe det kan holde så.... jeg lægger det selveføglig det i køleskab, da der er æggehvide i :o) ved du hvor længe det kan holde sig og om man må kom æggehvide i

  mvh Pernille
  ps kanon smukke kager du har lavet... jeg øver mig til at skal lave min egen bryllupskage, håber at den bliver så flot som dine kager ;o)

  SvarSlet
 180. Et spørgsmål mere :o) Jeg tørre mit pynt inde på kontor, må jeg det, når der er æggehvide i og når det har lagt et døgn til tørre, hvad så? skal jeg lægge det i køleskab igen? vil helst ikke gøre mine gæster syge :o)

  mvh Pernille

  SvarSlet
 181. @Pernille: Tak for de søde ord!
  Men jeg har ingen ide, hvad effekt æggehvider har på fondant. Jeg vil forslå at bruge en lille smule palmin ell. olie, hvis fondanten bliver for tør. Men ellers ælte det godt, så det bliver varmet op og blødt.

  SvarSlet
 182. Mange tak for hjælpen, har lige lavet et portion mere og så vil jeg prøve at ælte den mere end jeg gjorde før :o)
  Jeg har prøvet at kommet noget aromaer i (det er noget flyende natursmag, som bruges fx til slik) så nu har jeg en hvid fondant som har en smag af jordbær. Kan bestemt ambefalde det, man kan få mange forskellige slags smag også hindbær :o)
  Jeg har købt mit i creativ company butikken, men man kan også købe det over netten (cchobby.dk)

  mvh Pernille

  SvarSlet
 183. @Pernille:God ide. Har kun prøvet med citronolie, og det var også godt ;o)

  SvarSlet
 184. Pastafarve kan nu også købes i Kop og Kande.
  Der er mange gode videoer på youtube, der viser hvordan man ruller fondanten ud over kagerne ;)
  Jeg skal lave min første kage i dag, lavede fontanten i går, men troede du havde skrevet læg det i køleskabet i stedet for køkkenskabet, øv.. Men håber det lykkedes alligevel :)

  SvarSlet
 185. @Natasia: Der sker ikke spor ved at lægge det i køleskabet. Det bliver blot koldt, og kræver derfor en ekstra god æltning inden brug.

  SvarSlet
 186. Hej Kagemor!

  Har "leget" med MMF for første gang i dag, skulle lave en borg med drage til min søns børnehave, der holder sommerfest. Skulle måske ha' øvet mig lidt først, men resultatet blev nu OK alligevel. Har lige et enkelt spørgmål: Hvad gør man når mørke farver bliver "støvet" af flormelis/Maizena, det tager lidt det flotte af farverne, og vand er vidst en dårlig idé;-)

  SvarSlet
 187. Du kan enten børste 'støvet' af med en blød madpensel (de koster ikke så meget, så hav en liggende kun til kagebrug), ell. tage en skumserviet og forsigtigt tørre det af :o)

  SvarSlet
 188. Hej kagemor.
  Hvor meget vejer de 15 skumfiduser? Min mand har købt en pose med kæmpe skumfiduser i Tyskland, men de er nok for store til din opskrift, så jeg vil veje dem istedet.

  SvarSlet
 189. Godt spørgsmål ;o) Måtte lige i køkkenet, 15 stk = 94 gr.

  SvarSlet
 190. Hej kagemor
  når man bruger fondant, skal der så altid smøres op inden fondanten lægges på?? og gælder dette både for cupcakes og lagkager? eller vil det bliver for tørt uden..?
  Mvh Karina

  SvarSlet
 191. Man smører op for at få et glat underlag, så undgår man nemlig buler i fondant, når kagen overtrækkes. Jeg gør det ikke altid med cupcakes, kommer lidt an på, hvor jævne de er i toppen :o)

  SvarSlet
 192. Hej Kagemor.
  Jeg har været inde og læse alle dine samtaler her inde. jeg har arbejdet med mmf (fondant) længe men har kun prøvet at lave det den samme dag som jeg skal bruge det. Nu er det så sådan at jeg har lovet min veninde at lave bryllupskagen til deres bryllup. og da de skal giftes kl 11 er jeg lidt i tidspres der om morgen hvis jeg skal nå at overtrække kagerne og også stable og pynte dem. jeg har læst at du skriver at man ikke må pakke dem ind hvis man sætter dem i køleskabet. er det pga. kondens og bliver overtrækket ikke anderledes af at stå i køleskabet natten over?

  SvarSlet
 193. Du kan sagtens lave kagen færdig dagen inde.
  inden :o) Og ja, det er kondens, der kan dannes, som kan gøre fondanten klistret og evt. smeltet den. Så hvis kagen skal i køleskabet, så skal den ikke være dækket ell. pakket i en papkasse/boks.
  Rigtig god fornøjelse :o)

  SvarSlet
 194. Hej Kagemor ... Først, tusind tak for alt den tid du bruger på din super flotte blog :) Er virkelig betaget af dine evner for de sjove & dejlige kager du laver. Nu til mit spørgsmål - jeg har taget mig mod til at lave MMF, efter din opskrift og er helt klar!! Men så kigger jeg lidt omkring på andre sider og læser man skal tilsætte noget for at få den til at størkne pænt op, hvis man laver eks. blomster eller andet?? Kan et passe??? Jeg har læst og læst rundt på din blog, man kan ikke umiddelbart se du tilsætter noget?? Venlig hilsen Tanja :)

  SvarSlet
 195. @Tanja: Tak for de søde ord!
  ja, man kan tilsætte tylose for at få fondant til at tørre hurtigere, men synes at MMF tørrer fint uden, så det bruger jeg aldrig :o)

  SvarSlet
 196. Hej igen - nu er jeg jo næsten blevet proff i at lave fondant ... eller jeg har lavet det 2 gange, det er jo super nemt at bikse sammen og bare så skønt at lege med. Men min fondat bliver ikke sten hård (som jeg syntes alle siger den bliver når den ligger), den er skøn og blød selv en uge efter. Den klister heller ikke. Jeg ville lave en chokolade mudcake og overtrække den med lysegrøn fondant (der skal lavet et kinesisk kirsebærtræ på kagen, stammen males med chokolade & blomster i fondant) Jeg ville egentlig have smurt den op med din nutella, smør & flourmelis blanding, men er blevet i tvivl om man kan se det igennem fondanten??? Det ville jo være ærgerligt, for fondanten er jo lysegrøn og opsmørringen er vel mørkebrun? Måske skal jeg lave den med palmin istedet?? Kan bare ikke forstille mig det smager godt?? Tak for din fondant opskrift, jeg er bare så glad for den. Sidste weekend lavede jeg de fedeste girlpower cupcakes til en af mine tøser - total blæret med sort fondant kæmpe stjerner på vanilie frosting med sort krymmel & pink fint sukkerdrys!!
  Hilsen Tanja :)
  p.s. denne gang har jeg prøvet at lave fondanten med citron olie, og det dufter bare skøøønt!

  SvarSlet
 197. Velbekomme :o)
  Du kan godt risikere, at du kan se nutellasmørcremen igennem lyse farver fondant, så mulighederne er enten lidt tykkere lag fondant ell. en lys smørcreme. PSC smager ikke rigtig af andet end sødt, og du kan jo sagtens smage den til med vanille, mandelessens ell. lign. Synes du skulle give den et forsøg :o)

  SvarSlet
 198. Hej Kagemor.

  Jeg har prøvet at lave fondant og den var nem at lave. Men da jeg skulle rulle den ud, sad den fast på køkkenbordet selvom jeg har drysset mejsstivelse på. og så var den heller ikke nem at arbejde med efter at jeg rullede den ud, og heller ikke at overtræk kagen med. Hvad skal jeg gøre for at kunne arbejde med den og overtræk kagen så den bliver som dine?

  SvarSlet
 199. Ælte den rigtig godt igennem, så den bliver varmet op af dine hænder. Og drysse let med majsstivelse. Og ellers er det vist bare at øve, øve og atter øve :o) Men ja, det kan drille rigtig meget!

  SvarSlet