mandag den 22. februar 2010

Weekendens fødselsdagsfest

- en rigtig omgang drengekager!

Den største af småfolket er helt besat af Ben 10, så fødselsdag for ham er lig med, at hans KageMor skal levere en Ben 10-kage ;-) Heldigt for mig var, at jeg lige stod og skulle prøve sukkerprint, og det gjorde det dejlig nemt.

Kagen er sat sammen af to kager, da en del skulle være laktosefri. Kagen, som fylder 1/3, er tre drømmekagebunde og en chokoladekagebund. Der er vanille"smør"creme mellem lagene, og selve kagen er også smurt op med det samme (alt er uden laktose). Kagen, som fylder 2/3, er en drømmekagebund i toppen og en i bunden, og i midten en chokoladekagebund. Øverst er et lag af skovbærmousse og nederst er et lag lyschokoladecreme. Kagen er overtrukket med fondant, et sukkerprint er placeret på toppen, og kagen er sluttet af med to-farvet RI.

Ekstra kagen blev en fodbold.


Den er lavet af en drømmekagebund, en chokoladekagebund og skovbærmousse. Den er betrukket med fondant, som er præget med den sløve side af en kniv, så kagen ligner en fodbold. De sorte felter er malet med pastafarve i vodka.

15 kommentarer:

 1. Rigtige søde kager - de har nok vagt glæde.

  Knus Grith

  SvarSlet
 2. Hvor er de fine begge to !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 3. Tak for det :-)
  Han blev så glad, og specielt Ben10-kagen var et hit!

  SvarSlet
 4. Super fodbold.. Er der en særlig grund til at det er pastafarve i vodka? Kan man bruge vand?

  SvarSlet
 5. Har lige læst videre og kunne se din tidligere forklaring :)

  SvarSlet
 6. hej...
  et lille dumt spørgsmål...! men har forsøgt at at forstå det uden held... :-(
  hvad er RL.?

  SvarSlet
 7. RI = royal icing, se mere her :-)
  http://kagemor.blogspot.com/2010/08/royal-icing.html

  SvarSlet
 8. hEJ KAN DU VISE MIG HVORDAN MAN LAVE FODBOLD KAGEN SLAVISK. TAK skriv gerne på min mail Hajc97361911@gmail.com

  SvarSlet
 9. Jeg har ikke en how to, men du kan se en herinde: http://www.min-mave.dk/grupper/kager/thread-1738851.htm, stykke nede på siden.

  SvarSlet
 10. Hvordan er græsset omkring kagen lavet?

  SvarSlet
 11. @Katrine: Det er blot grøn fondant som er skåret lidt til med en takket plastik spartel.

  SvarSlet
 12. Super flotte kager!! Hvordan opbevarer du dem efter de er lavet? Jeg tænker at de skal i køleskabet pga fyldet? Men får fondanten så ikke lidt kondens og smelter? Pakker du dem ind i film eller? Mvh Mette

  SvarSlet
 13. @Mette: Tak :o) De står i køleskabet udækket eller i en papkasse. De kan godt danne lidt kondens, men det er oftest, hvis vejret er varmt, så dannes der kondens, når de tages ud.

  SvarSlet
 14. hej jeg er helt vild efter at lave den fodboldt til min nevø som bliver 2 år og jeg har jo lovet at bage så det kunne være sjovt at komme med den også. men hvad mener du med du har farvet pastafarve med vodka??? og hvor køber man pastafarve

  SvarSlet
 15. Nogle pasta farver er ret faste i det, så du tager lidt pasta farve og lidt vodka og blander det op på fx. en tallerken. Det gør det nemmere at male med, og alkoholen fordamper igen. Hvis du brugte vand i stedet, ville du ende med en klisteret kage, da vandet ikke bare fordamper.

  SvarSlet