søndag den 7. marts 2010

Mallie 1 år

Lille Mallie har 1 års fødselsdag i denne uge, og så bager Tante Kage meget gerne :-) To kager blev det til, nemlig en til lørdagens fest og en til søndagens fest.
Kagerne indholder begge; tre drømmekagebunde med to lag hindbærmousse og så er de smurt op med nutellasmørcreme.
Denne kage er overtrukket med lyselilla fondant. Jeg har modelleret en lille pige, som er lagt tilrette under et lille lyserødt tæppe. Rundt om på kagen er der blomsterranker af RI med fondant blomster med sukkerkugler i. Og en stor hvid sommerfugl er landet dækket af et let lag lyserød dust.

En nærbillede af pigen i fondant. Mønsteret i tæppet er lavet med et mønsterark til modelervoks.
Den anden kage er et prinsesseslot til den lille prinsessen.

Tårnene er lavet af marmorkage, som er smurt op med vanille"smør"creme. Derefter er de blevet beklædt med fondant. Tagene er af ren fondant, der er præget med et mønsterark.
Selve kagen er også betrukket med lyselilla fondant. Rundt på slottet er blomsterranker af RI med fondant blomster med sukkerperler, og hist og pist er en lyserød fondant sommerfugl landet.

Denne gang drillede fondanten virkelig. Jeg har ælte og ælte, og har rullet ud så mange gange, at jeg til sidst var overbevist om, at det bare aldrig ville lykkedes. Men jeg har da heldigvis lært at være i god tid, så jeg har tid til en puste pause, hvis det er det, der skal til :-)


Happy Caking!

11 kommentarer:

 1. Hvor er begge kager flotte !!!

  SvarSlet
 2. Tak, altid rart at høre :-)

  SvarSlet
 3. Hej kom lige ind på din side, og du er jo sindsygt dygtig ;-) Du skriver om "RI" hvad er det og hvor køber man evt. det og skabeloner? kunne rigtig godt tænke mig at prøve at lave sådan nogle flotte kager..
  jeg skriver lige min web adresse ned og håber du vil svare tilbage når du har tid.. venlig hilsen susanne.. zuzanne-@hotmail.com

  SvarSlet
 4. Det er nogle rigtig fine kager du laver...

  SvarSlet
 5. Hej Kagemor. Det er nogle rigtigt fine kager du laver :) Jeg tænkte på den søde sommerfugl, som ser ud til, at den er ved at flyve væk. Hvordan får du fondanten til at stå på den måde? jeg vil også gerne lave blomster, hvis blade står op, men jeg ved ikke hvordan?

  SvarSlet
 6. @Marianne: Tak :o)
  Du kan tørre sommerfuglene op af kanten på en dyb tallerken ell. klippe paprullen til køkkenrulle op, og tørre dem der i. Til blomster kan du bruge plastikket, som holder styr på flødebollerne i en flødebolleæske, de er ofte som små skåle. Ellers blot lave en lille skål af sølv papir.

  SvarSlet
 7. FrostWitch04 august, 2011

  Hej Kagemor.
  WAUW for en fed hjemmeside... Har lige forsøgt mig for første gang nogensinde at lave fondant. Skal egentligt ikke bruge den til noget men man kan jo lige så godt øve sig lidt inden man skal bruge den. Har en drøm om at lave min egen bryllupskage sammen med Mor når kæresten altså lige får friet :P
  Den fine sommerfugl du har på denne kage, hvor har du den fra? Og er den præget ovenpå? Den er SÅ fin.
  Tusind tak for en super god side som jeg allerede har brugt timer på at savle over.
  Mange hilsner Carina

  SvarSlet
 8. @Carina: Tak for de søde ord. Det glæder mig bloggen kan bruges!
  Udstikken er fra PME og kan både udstikke og præge. Prøv at søge på butterfly plunger cutter, så burde du kunne den.

  SvarSlet
 9. hej Kagemor

  er vildt imponeret af dine kager, de er bare super flotte :) ville hører hvilken lilla farve det er du har brugt her?? syntes ikke min blir så flot lilla.

  mvh Tine

  SvarSlet
 10. Tak :o) Farven hedder grape violet og er fra Sugarflair

  SvarSlet