mandag den 25. april 2011

Solen skinner og så kommer mariehønen frem

Jeg har længe gerne ville lave en mariehøne, bare for at ha' lidt kage-sjov ;o) De er nemlig så søde og fine. Heldigvis skal vi have gæster, så her er min marie.


Min har kroppen fyldt med chokoladecreme og hindbærmousse, og en kombination af lyse og mørke bunde. Den er bygget op i en skål, så den kan blive fin og rund. Jeg regner med, at mit næste indlæg bliver en tutorial i hvordan :o) Hovedet er chokoladekage lagt sammen i en lille skål med lidt chokoladesmørcreme.


Den er overtrukket med fondant, som er farvet vedhjælp af en airbrush. Prikkerne er malet, og sat på med lidt vand. Følehornene er et par grill-træpinde overtrukket med fondant.


Den er rigtig sjov at lave, men min tålmodig bliver sat på prøve, når airbrushen skal bruges til så dybe farver, så lidt farve-løberi er der hist og pist. Men sort og rød er altid de sværeste farver at ramme, om du bruger airbrush ell. knokler med at ælte farverne frem i fondanten :o)

Håber I nyder det dejlige forår!

lørdag den 9. april 2011

Kokoscreme

2 bæger past. æggehvider (3 æggehvider)
175 g sukker
1 tsk. vanillesukker
2 dl. fløde
125 g kokosmel
4 blade husblas

Læg husblas i et glas/skål med vand, så de kan blive bløde.
Pisk æggehvider helt stive, og pisk derefter sukker og vanillesukker i.
Pisk fløde til flødeskum.
Tag husblas op af vandet og smelt det, evt. over vandbad.
Vend de to slags skum sammen med kokosmel.
Til sidst hældes husblas i en tynd stråle ned i cremen, og cremen vendes samtidig, så der undgåes vingummi i cremen ;-)

Cremen kommes i en stor frysepose, lukkes med en klemme og stilles på køl. Alternativt stilles det blot på køl i en skål.
Efter et par timer vil den være fast nok til at komme i en kage. Hvis du har den i en frysepose, klipper du blot et stort hul, og sprøjter det derefter på kagen.

Cremen kan fx. kombineres med jordbærmousse ell. måske en ananascreme.

(2 lag i en rund 20 cm kage)
Velbekomme!

mandag den 4. april 2011

Foråret er på vej...

Og dejligt er det. Jeg har lavet et styks kage for at fejre det med en lille forårskanin på!


Inden i kagen er chokoladekage & kokoscreme (med chokoladestykker i det ene lag). Hele herligheden er smurt op med PSC og overtrukket med fondant.
Her er lige et kig inden i kagen (opskriften på kokoscremen kommer senere på ugen!).


Al pynten er lavet af fondant også græsset (god blød fondant i en hvidløgspresser). Overtrækket er farvet med min airbrush (hvid og grøn farve blandet til en sart lysegrøn). Kan simpelthen ikke undvære den maskine mere!!
 

Kaninen og blomster er lavet på speed tid, sådan ca. 20 min. Sådan er det jo, når nu jeg ikke får gang i modelleringen i ordentlig tid, så bliver alting sjovt nok lidt presset ;o)


Sidst, men ikke mindst et par citron cupcakes med lidt jordbærmarmelade og fondant på toppen. Figurerne er den dejlig nemme version fra Oetker.


Ha' et dejligt forår!



fredag den 18. marts 2011

KranzeFranzer


KranzeFranzer
(aka kransekage-stænger med/uden nougat)
500 g marcipan
200 g flormelis
1-1½ past. æggehvider
Evt. 80-100 g nougat

Æltes godt sammen og stilles evt. på køl i en time ell. to.

Uden nougat:
Rulles til stænger og formes let trekantede, og skæres i stykker 7-8 cm længde.

Med nougat:
Rulles til stænger, deles i stykker på 7-8 cm. Stykkerne flækkes næsten helt og ned i midten lægges et stykke nougat. Stykket samles igen og formes let trekantede.

Bages ved 200 C i 10-15 min på to bageplader, som blot lægges oven på hinanden.


Glasuren er royal icing (lav det ikke alt for tykt, for så er det meget hårdt arbejde at få ud af tyllenr. 2 til striberne...bare spør min hånd).


Serveres evt. for nogle kagesultne kollegaer ;-)

mandag den 7. marts 2011

Fastelavn cupcakes


Så er der serveret cupcakes til fastelavn :o)


En flok chokolade cupcakes, som er klædt ud til fastelavn. De er dekoreret, så både kattekongen og kattedronningen kan få deres egen, og selvfølgelig også alle de andre dejlige unger!


Jeg har lavet pynten med stjerne-udstikkere, et par sommerfugle-udstikkere og ellers min fantasi & hr. urtekniv ;o) Det tar godt nok lang tid, men det er jo så hyggeligt og totalt afstressende!



Velbekomme!

lørdag den 5. marts 2011

Helt enkel fødselsdag


Denne kage er designet af min dreng og lidt af hans far. Men jeg har nu stadig fået lov til at lave den :o) Det er en skøn banankage med en let omgang chokoladesmørcreme, og overtrukket med hjemmelavet fondant.


Plads til racerbilerne skal der også være. Jeg har lavet en 6-tal formet racerbane, og sat de første 3 racere i gang på banen. De sidst 3 venter utålmodig i pitten :o)


Inden i er en mousse af jordbær og skovbær og en chokolademousse. De to mousser er lagt mellem 3 chokoladebunde. Hele kagen er smurt op med PSC. Og så overtrukket med fondant. Jeg har brugt airbrush til græsset, og bane og banekant er henholdsvis indfarvet fondant og royal icing.

Velbekomme!

tirsdag den 1. marts 2011

Super(kage)mand


Den største af småfolket har fødselsdag, og til at dele ud i børnehaven har vi lavet en kagemand. Her hjem ender alting jo med ikke at blive helt snorlige, når det gælder kager, så denne kagemand har forvandlet sig til en Super(kage)mand!


Vi har lavet ham af en stor marmorkage og lille rund, som er blevet skåret i stykker og sat sammen til en kagemand. Så er han blevet let smurt op med en "smør"creme (lavet på CoopFri), og derefter overtrukket med fondant.
Under skarp overvågning af småfolket har han fået en omgang med airbrushen (og det er bestemt ikke det nemmeste med sådan en overvågning!).


Med let rystende hånd har jeg skåret supermand logoet ud og satte det sammen, heller ikke helt nemt med to børnenæser ned i fondanten ;o)


Til slut har småfolket pyntet ham rigtig fint med slik. Og så kan det jo ikke gå hurtigt nok med at få ham med ned i børnehaven ;o)